Kamu Haberleri

Polis Memurlarına Mesai Düzenlemesi İçin Kanun Teklifi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 300 bin polis memurunu yakından ilgilendiren bir kanun teklifi hazırladı. Polis memurlarının çalışma saatlerinin düzene girmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifinde halen uygulanmakta olan sistemin kaldırılması ve mesai saatlerinin yeninden belirlenmesi amaçlanıyor.

POLİS MEMURLARINA MESAİ SAATİ DÜZENLEMESİ HAZIRLIĞI

EGM’de görevli polis memurları halen 12-12 veya 12-24 vardiya esasına göre çalışıyor. Polis memurları için kullanılan bu sistemde 12 saat çalışıp 12 saat dinlenme ya da 12 saat çalışıp 24 saat dinlenme esası uygulanıyor. 

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından sunulan kanun teklifinde şuan uygulanmakta olan sistemin değişmesi hedefleniyor. 

Uygulanması planlanan yeni sistemde polis memurlarının 8 saat çalışması öngörülüyor. 3 vardiya halinde görev yapacak bu düzenleme için İsmail Ok şu açıklamada bulundu. 

“Emniyet Teşkilatı mensupları ağır çalışma koşulları altında haftada bir gün izin kullanabilmektedir. Ancak görev yaptığı şehirde, toplantı ve gösteri yürüyüşü, futbol maçı varsa izinli günlerinde de çalışmaktadır. Böylece haftanın 7 günü çalışan polislerimiz ailesi ve yakınlarına vakit ayıramamakta ciddi toplumsal ve ailevi sorunlar yaşamaktadır. Emniyet Teşkilatımızın özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi zorunluluk haline gelmiştir”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir