Ekonomi

Asgari Ücretli, Emekli ve Dar Gelirlilere 29 İlde TOKİ’den Düşük Taksitle Ucuz Ev Alma İmkanı

TOKİ düşük taksit imkanları ile ucuz konut ev satışı yapıyor. 29 farklı şehirde yapılan bu konut satışları için güncel listesini ve konut satışı detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2019 yılının kalan günlerinde çok sayıda şehirde dar gelirli vatandaşlar ile emekli vatandaşlar için konut satışlarını sürdürüyor. Özellikle belirli bir düzeyin altında sabit gelirle yaşayan vatandaşların ev sahibi olmalarını amaçlayan TOKİ binlerce konutu satışa çıkardı. 

Bu konut imkanlarında asgari ücretliler, emekliler, engelli vatandaşlar içinde özel konut projeleri bulunuyor.

TOKİ’DEN UCUZ KONUT İMKANI

Dar gelirli vatandaşlar için sunulan düşük taksitle ucuz konut imkanlarında; 83 bin TL’den ev satışı yapan TOKİ ayrıca 336 TL taksit imkanı sunuyor. Düşük taksit fiyatlarıyla ev sahibi olma şansı sunan TOKİ’nin bu konutları için son başvuru tarihi, 30 Eylül ve 31 Aralık olarak 2 farklı döneme ayrılıyor. 

TOKİ tarafından sunulan en ucuz en düşük konut 83 bin TL, en yüksek konut fiyatı ise 344 bin TL civarında değişiyor. Vatandaşlara sunulan vade imkanları ise 15 – 20 sene kadar olabiliyor. Bu süre başvuru yapılan konut projesine göre değişiyor. Ayrıca bu süreci etkileyen en önemli etmen ise ödenen peşinat. Vade süreleri de projeye göre 96, 108, 144, 120, 180, 216 ve 240 ay olabiliyor. 

TOKİ’DEN EV ALMA ŞARTLARI

* T.C. vatandaşı olmak,

* projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet etmek,

* TOKİ’den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak,

* Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun olmaması.

* Başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmak.

* Aylık hane halkı gelirinin 4 bin 500 TL altında olmak.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir