Kamu Haberleri

Polis Olmak İsteyen Adayların Merak Ettiği Soru: Lise Mezunu Polis Memuru Maaşları Ne Kadar?

2019 yılı PMYO ile polis alımı başvuru süreci devam ederken binlerce lise mezunu aday polis olma ümidi ile bu alımlara başvuru yaptı. 

19 Ağustos tarihine kadar devam edecek başvurular için bundan sonraki süreçte de çok sayıda başvuru olması bekleniyor. Peki lise mezunu olarak polis olmayı başaran adaylar ne kadar maaş alacaklar? 

POLİS MEMURLARI NE KADAR MAAŞ ALIYORLAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde çalışan yüz binlerce personel bulunuyor. Yurdun çeşitli bölgelerinde çok zor görevlerde bulunan polis memurları işlerini özveri ile yapıyorlar. Peki bu personeller ne kadar maaş alıyorlar? Polis memuru maaşları farklı etmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Görev sınıfı, görev yeri, derecesi hizmet yılı gibi etmenler maaşların belirlenmesinde etkili oluyor. Son olarak Temmuz 2019’da enflasyon farkı yükselen polis memuru maaşlarına diğer memurlar gibi yüzde 6 oranında artış gösterdi.

Bu bilgilerin ışığında; 

2019 yılının ilk 6 ayında(Ocak ayından Temmuz ayına kadar) 5 bin 375 lira maaş kazanan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Emniyet mensubu polis memurlarının maaşı 5 bin 698 liraya yükseldi. Emekliye ayrılmış olan polis memuru maaşı yapılan bu zamlardan sonra 3 bin 26 liradan, 3 bin 208 liraya yükseliş gösterdi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir