Ekonomi

Vatandaşlara Devlet Tarafından Sağlanan Geri Ödemesiz Maddi Destekler

Kamuilanlari.com olarak siz okuyucularımıza devlet tarafından sağlanan destekleri yapmış olduğumuz haberlerimiz ile sizlere aktarıyoruz. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımız için devlet tarafından vatandaşlara karşılıksız sağlanan ve geri ödemesiz verilen 4 farklı desteği paylaşıyoruz. İşte o destekler ve detayları;

KARŞILIKSIZ SAĞLANAN 4 DEVLET DESTEĞİ

Devlet vatandaşlara çeşitli kurumları aracılığıyla maddi imkanlar sağlıyor. Vatandaşların içerisinde bulundukları durumlardan mağdur olmamaları adına sağlanan bu maddi desteklerin bazıları karşılıksız olarak verillirken bazı destekleri almak için çeşitli başvuru koşullarının sağlanması gerekiyor. 

Bizlerde devletin sağladığı bu desteklerden dört tanesini sizlere aktarıyoruz. 

* SGK’LI OLMAYAN EŞİ ÖLEN KADINLARA VERİLEN DESTEK

Devlet herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yani SGK’sı bulunmayan eşi ölen kadına aylık destek sağlıyor. Devlet tarafından eşi vefat eden kadınlara sağlanan bu destek ile ayda 275 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler kadınlara her ay değil, iki ayda bir 550 TL olarak yapılıyor. 

* ŞARTLI SAĞLIK DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan ikinci destek ise şartlı sağlık desteği. Bu destek ödemesi muhtaç ailelere yapılıyor. 0-6 yaş grubu çocuğu olan muhtaç ailelere başvuru yapması durumunda sağlık desteği sağlanıyor. Bu desteğin alınabilmesi için 0-6 yaş arası çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeleri koşulu bulunuyor. 

Bu destek miktarı her çocuk için 35 TL olmakla birlikte ödemeler PTT şubelerine yapılıyor.

* ELEKTRİK DESTEK ÖDEMESİ

Devletin hasta vatandaşlara yönelik önemli desteklerinden bir tanesi de elektrik desteği. Bu destek; Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastalar için sağlanıyor. Devlet bu hastalara elektrik faturalarında aylık 200 TL’ye varan yardım yapıyor. 

* İSTİHDAM YARDIM ÖDEMESİ

Bu destek işsiz vatandaşlara sağlanıyor. Ancak her işsiz vatandaş bu yardım desteğinden faydalanamıyor. 18 ile 55 yaş arasında olan muhtaç vatandaşlara sağlanan bu destek vatandaşların iş görüşmeleri sırasında yol parası, traş ücreti, evrak işleri gibi işlemleri için verilir. Bir yıl içerisinde 3 defa alınabilen destek 40 ile 100 TL arasındadı. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir