Kamu Haberleri

4/D’li Taşeron İşçiler ile Belediye Çalışanlarının Maaşlarına Zam, İkramiye ve Mali Destek için TİS Kararı

Toplu İş Sözleşmesi için görüşmeler tamamlandı, kararlar alındı. Toplu İş Sözleşmeli yaklaşık 200 bin kamu işçisini direkt olarak ilgilendirirken yüz binlerce taşeron işçisi de bu görüşmelerden oldukça umutluydu. 

Karardan önce Türk İş Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamalar 4/D’li işçileri umutlandırmıştı. Özellikle maaş zammı konusunda adım atılmasını bekleyen işçiler ise beklenen karar çıkmadı. 

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TİS’TEN KÖTÜ HABER

Kamu kurumlarında ve belediye şirketlerinde çalışan taşeron işçiler için en önemli noktalardan bir tanesi yüzde 4’lük zam oldu. Geçtiğimiz yıl alınan ve halen mevzuatta düzenlemeye göre taşeron işçiler yüzde 15 olan enflasyon oranlarında yalnızca yüzde 4 zam aldı. 

Belediye çalışanlarında ise durum farklıydı. Çoğu belediye çalışanı da taşeron işçiler gibi maaş zammı alamazken bazı belediyeler ise işçileri oldukça memnun eden zamlar yaptılar. 

Seçimlerden hemen önce asgari ücret oranında, yüzde 26, 638 TL, 500 TL gibi zamlar yapan bazı belediyelere son olarak İzmir Belediye birimi İZELMAN katıldı. Bu kurumda çalışan 5 binden fazla çalışana en az 920 TL en fazla 1080 TL ortalama ise 1000 TL zam yapıldı. 

TİS’ten Beklenen Karar Çıkmadı

4/D’li işçiler ve hatta belediye işçileri Toplu İş Sözleşmesinden oldukça umutlulardı. Ancak bu konuda beklenen karar çıkladı. Taşeron işçiler için toplu iş sözleşmesinde bir cümlelik karar yer aldı. 

Türk İş Başkanı Ergün Atalay’ın daha önceden yapmış olduğu ifadelerin aksina TİS kararında taşeron işçilerin maaş zammı ertelendi. Kararda kamuda çalışan 4/D’li işçiler için görüşmelerin 2020 yılında ele alınacağı ifade edildi. Ayrıca bu kararda 2020 yılının başında mı yoksa Ağustos’ta mı olacağı da bildirilmedi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir