Eğitim

KYK Borçları Silindi Mi? Son Dakika KYK Borç Erteleme Açıklaması

Üniversite eğitimi boyunca KYK üzerinden burs alan ancak geri ödemesini yapmakta zorlananlara iyi haber verildi. Geri ödemeli olarak alınan KYK bursu belirlenen süreçte ödenmezse haciz gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.

KYK  borçlarının silinmesi, ertelenmesi için görüşme 1 Ekim sonrasında olacak. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte nasıl bir karar çıkacağı da 1 Ekim sonrasında belli olacak. 1 Ekim sonrasında Meclisin ana gündme konuları arasında KYK borç ertelemesi, af ve EYT olacak.

KYK borcu olanlar için önemli bir süreç başladı ve TBMM’ye gelecek yeni teklifle beraber borçların ertelenmesi gündemde. Üniversiteyi okurken Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) burs alan öğrenciler iş bulamıyor ve doğal olarak bu borçları da ödeyemiyor.

Sosyal medya üzerinden çok sayıda öğrenci bu konunun çözüme kavuşturulması için çağrı yapıyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları silinecek mi? KYK borçları ne zaman silinecek? KYK borç sorgulama nasıl yapılır? İşsiz/öğrenci olan kişilerin öğrenim ve/veya katkı kredisi borcu ertelenebilir veya silinir mi?

1 Ekim 2019 sonrasında KYK borçları Meclis’te gündeme gelecek.  Çok büyük ihtimalle KYK  borçları 3 yıl süreyle ertelenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir