Kamu Haberleri

4/D’li Taşeron İşçilere Asgari Ücret Zammı ve İkramiye Muamması

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmaları ile ilgili en önemli beklentileri özlük haklarında yaşanacak iyileştirmelerdi. 

Bu çerçevede taşeron işçiler 2019 yılı Ocak ayından itibaren maaşlarına zam beklemekteler. Ancak ekonomi ve enflasyonda yaşanan onca gelişmeye rağmen işçi maaşlarında iyileştirme olmadı. 

Bu konuda zam kararı kurumların inisiyatifine bırakıldı. Ancak bu noktada da somut adımlar gelmedi. 

KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERE ZAM MUAMMASI

Kamuda çalışan 4/D’li işçilerin maaşlarına son zam Ocak 2019’da yapıldı. Asgari ücrete yüzde oranında zam yapıldığı o dönemde kamu işçilerine yüzde 4 zam verildi. Bu zam ile birlikte çok sayıda 4/D’li işçinin maaşları asgari ücret seviyesinin altında kalmış ve Çalışma Bakanlığı düzenleme yapmak zorunda kalmıştı. 

Yüzde 4’lük zammın ardından bazı belediyeler bu alana dair adımlar atsa da zam konusu için belirli bir aşama kaydedilmedi. Bu çerçevede seslerini sık sık duyurmak isteyen 4/D’li işçiler, Toplu İş Sözleşmesi’ne umt bağlamışlardı. Ancak toplu iş sözleşmesinde de işçilerin beklediği düzenleme gelmedi. 

Toplu iş sözleşmesi kapsamında taşeron işçiler özlük haklarında iyileştirme, mali destek, zam ve ikramiye konularına dair adımlar atılmasını beklerken işçiler adına kötü haber çıktı. Alınan tek maddelik taşeron kararında çözümün 2020 yılında olacağı belirtildi. Ancak 2020 yılının Ocak ayında mı yoksa Ağustos ayında da zam konusu ele alınacak orası açıklanmadı. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir