Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Mülakatsız 12 Bin Personel Alımı Başvuru İşlemleri

Sağlık Bakanlığı, ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasıdnan 12 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Bir süredir devam eden personel alım ilanları için tercih süreci 21 Ağustos tarihi itibariyle sona erecek. Başvuru süreci sona ermeden önce ilana başvuruda bulunacak adaylar için tüm ayrıntıları haberimizde hatırlatıyoruz. 

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alım ilanı detayları.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana göre; 2019 yılı personel alım planlamasının ilk bölüm personel alımında 12 bin kişi istihdam edilecek. 

Alımlar ÖSYM üzerinden merkezi atama sistemine göre yapılacak. Sözlü sınavların bulunmadığı personel alım ilanında adaylar KPSS puan sıralaması üstünlüğüne göre istihdam edilecekler. 

İlana Göre;

Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu olmak kaydıyla ve önlisans ile lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği çok sayıda kadroda sağlık personeli alımı yapacak. Bu alımlarda yer alan kadro kontenjan detayları şu şekilde,

Lise mezunu adayların başvuru yapabilecekleri sağlık personeli kontenjan sayısı: 7 bin 165

Önlisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri sağlık personeli kontenjan sayısı: 2 bin 592

Lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri sağlık personeli kontenjan sayısı:  2 bin 243

Lisans mezunu adaylar arasından en fazla 5 bin kişilik kadro ile Hemşire pozisyonuna, önlisans mezunu adaylar için ise en fazla alım 807 ilan ile İlk ve Acil Yardım Teknikeri kadrosuna lise mezunu adaylar için ise en fazla alım 1835 kadro için yine Hemşire kadrosuna olacak. 

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını öğrenim durumlarına göre yapacaklar. Kendi meslek dallarından tercihte bulunacak adaylar başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik olarak tamamlayacaklar. 

Tercih Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir