Ekonomi

Hem Erken Emekli Olup Hem De Yüksek Maaş Alınabilir Mi? Erken Emekli Olma Şartları

Erken emeklilik hayali kuran binlerce hatta belki milyonlarca insan var. Erken emeklilik şartları yenilendi ve günümüzde nasıl erken emekli olabilirsiniz? Erken emekli olan SGK SSK Memur ve Bağ-kurlu ne kadar maaş alabilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Erkekler için erken emekli olma fırsatı askerlik ödemesinden, kadınlar için ise doğum ödemelerinden geçiyor. Doğum ödemeleri ve askerlik ödemeleri ile  bireyler erken emekli olabilir. Ayrıca ödenen prim sayısına göre yüksek emekli maaşı almakta mümkün olacaktır.

Erken emekli olmanın bir diğer yolu ise malulen emekli olmak yasaların belirlediği rahatsızlara sahip olanlar ya da iş esnasında kaza geçiren bireyler malulen emekli yani erken emeklilik dönemini yaşayabilir. Ancak malulen emekli olma durumunda maaşlar sigortalı çalışılan yıl sayısına ve mesleğe göre değişiklik göstermektedir.

Kadınlar 3 çocuk için 2760 gün borçlanma yapabiliyor. Bu sürenin prim ödemesini yaparak emekli olunabilir. Yaş ve yıl şartlarında sorun yoksa 6 yıl önce emekli olunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir