Ekonomi

EYT Yasası Çıkarsa Kimler Faydalanıp Emekli Olabilecek? Soru ve Cevap

Bilindiği üzere çok sayıda vatandaş emeklilikte yaş düzenlemesinin yapılmasını istiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar bu düzenleme için büyük çaba sarfederken konuya dair tüm gelişmeleri de yakından takip ediyorlar. 

Emekli olmak için gerekli 3 şarttan ikisini tamamlayan ve yaşı bekleyen vatandaşların bu konuda takip ettikleri bir diğer konusu ise yasa düzenlemesinin içeriği.

EYT YASASI ÇIKARSA KİMLER EMEKLİ OLABİLİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenleme çıkarsa kimlere vuracak? Kamuilanlari.com olarak bu konuda bazı örneklerle sizlere konuyu açıklıyoruz. İşte SGK uzmanına sorulan EYT sorusu ve verilen yanıt. 

Soru: 1974 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Ocak 1994. Prim günüm ve hizmet yılım doldu. Şuan itibarıyla 50 yaşımda emekli olma hakkına sahibim. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası çıkarsa ben emekli olabilir miyim?

Cevap: EYT’nin çıkmayacağı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililerce açıklandı. Şayet sizin gibi emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim şartını sağlayıp, aranan yaşın dolmasını bekleyenleri emekli eden bir yasa çıkarsa siz de yararlanırsınız.

EYt konusunda hükümet kanadından yapılan açıklamalarda konuya dair herhangi bir çalışma olmadığı ifade edilmişti. Ancak bu konuda Finlandiya modeli gibi konular kulislerde konuşulmaya devam ediyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir