Kamu Haberleri

Lise Mezunları PTT Personel Alımlarında Postacı Olmak için Başvuru Yapabilir Mi?

2019 yılı PTT personel alım ilanları binlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Burada adaylar çok sayıda konuda araştırma yaparken bu araştırmalardan en yaygın olanlarından bir tanesini Kamuilanlari.com olarak haberimizde ele aldık. 

PTT alımlarını yakından takip eden çok sayıda aday alımların öğrenim şartını merak ediyor. 

Lise mezunu adayların PTT Postacı alımları için başvuru yapıp yapamayacağını araştıran adaylar için başvuru koşulları şu şekilde;

PTT LİSE MEZUNU POSTACI ALIMI VAR MI?

PTT personel alımlarında ilk husus KPSS. Kurum adaylardan KPSS şartı istemiyor. PTT personel alımları KPSS’siz gerçekleştirilirken kurum başvuru sürecinden sonra adaylara kendisi yazılı bir sınav uyguluyor. 

PTT personel alım ilanlarında dikkat çeken diğer koşul ise öğrenim şartı.

Kurum her kadro için farklı şartlar talep ederken Postacı kadrosu için bu şartı en az önlisans mezunu olmak, olarak belirledi. 2018 yılında yapılan Postacı alımlarına sadece önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yaptı ve bölüm şartı aranmadı. Bu kapsamda Postacı alımlarına lise mezunu adaylar başvuru yapamadı. 

Diğer Koşullar; Postacı ilanlarında yer alan diğer koşullar ise şunlar; En az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Kurum  sürücü belgelerinin Monoküler teşhis ile alınmamış olmasını talep ediyor.

Sağlık Koşulu: 

Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm bayanlarda en az 160 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir