Ekonomi

Engelli Çalışan Erken Emekli Olabilir Mi? Engelli Emeklilik Şartları

Engellilere hem yaşamlarında hem de çalışma hayatlarında bir takım destekler sunuluyor. Bu desteklerin başında da çalışma hayatına devam eden engellilerin erken emeklilik imkanları bulması.

 Doğuştan engelli olan vatandaşlar için yaş şartı aranmaksızın belli bir süreyi doldurmaları karşılığında emekliye ayrılabiliyorlar. engelli emekliliğinde doğuştan meydana gelen engellilikte de rahatsızlık sonucunda alınan vergi indirimi sonrasında en az %40 iş görme kaybı aranıyor %40 ve üzerinde engel oranı olan SSK’lı ya da memur çalışanlar hem vergi indiriminden faydalanabiliyor hem de erken emeklilik başvurusu yapabiliyor. Engelliler için emeklilikte yaş şartı aranmıyor sigortalılık süresi 15 20 yıl prim günü sayısı 3600 ile 4400 arasında değişiyor.

Erken emeklilikten yararlanabilmek için öncelikle vergi indirimi almak gerekiyor. Vergi dairelerine müracaat ederek vergi indirimi alabilirsiniz daha sonra başvuruda kimlik belgesi dilekçe ve işyerinden sigortalı çalıştığımızda dair bir belge almanız gerekiyor.

Bunların ardından hastaneden engelli derecesini raporla tespit etmek ve vergi dairesinin sizi bir hastaneye sevk etmesini bekliyorsunuz. Raporunuzu hazırlandıktan sonra erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir