Ekonomi

Kira Yardımı Nasıl Alınır? Emekli ve Dar Gelirli Kira Desteği Alabilir Mi?

Milyonlarca emekli ay sonunu getirmekte zorlanıyor. Ayrıca Dar gelirli vatandaşlar da ekonomik olarak oldukça zor durumda kira yardımı ve çeşitli destekler almak isteyen vatandaşlar nereye başvuru yapmalılar? emekli ve dar gelirliye kira yardımı veriliyor mu? Tüm detayları sizler için araştırdık.

 2019 yasaları gereği şuan emeklilere kira yardımı ısınma yardım ya da gıda yardımı tarzında bir destek paketi yok. Ancak sigortasız çalışan ya da sigortası olmayan vatandaşlar bu tarz desteklere başvuru yapabilirler.

TÜED Başkanlar Kurulu emeklilerin de bu tarz destekler alabilmesi için bazı taleplerde bulundu. Emeklilerin yaklaşık 600 lirasını kirayı ısınmaya gittiğini tespit eden kurum hükümetten bazı taleplerde bulundu.

 emeklilere kira ve yakacak yardımının yapılması isteniyor. 1 Ekim sonrasında meclisin açılması ile birlikte TÜED Başkanlar Kurulu’nun önergesi de mecliste gündeme gelecek.

 Eğer bu önerge onaylanırsa emeklilere daha farklı desteklerde verilecek enflasyon farkının da maaşlara eklenmesi talep ediliyor. Emeklilere zam yapılmasını isteyen kurum taleplerini gerekli makamlara iletti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir