Ekonomi

Konut Kredisi Faiz İndirimi İnşaat Sektörünü ve Ev Satışlarını Nasıl Etkiledi?

Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası tarafından faiz indirimi kararı alınmış ve bu karar kısa sürede bankalarca uygulanmıştı. 

Kamu bankaları başta konut kredisi olmak üzere çok sayıda kredi türünde indirimlere gidildi. Bu kredi faiz oranlarında yaşanan düşüş sonrası ise piyasalar hareketlendi. 

FAİZ İNDİRİMLERİ KONUT SATIŞLARINI NASIL ETKİİLEDİ

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yapmış olduğu bir konuşmasında bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Faiz indirimlerinin sektörü canlandırdığını ifade eden Sedat Altınay bir süredir durağan halde olan sektörün açılmasının önemine değindi. 

“Devlet, gayrimenkul sektörünün canlanması için önemli adımlar attı. Bu adımların başında da tapu harçlarının yıl sonuna kadar düşürülmesi, damga vergisinin ve KDV’nin düşürülmesi vardı. Bu çalışmalarla bir canlılığın yaşanması söz konusuydu. Ancak buna ilaveten faiz indirimi konut piyasasını canlandırdı. Çok sayıda kişi konut almak için kredi başvurusunda bulundu.”

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay konuşmasının sonunda ayrıca sektörde yaşanan canlanmanın bir çok konut alıcısı için fırsat oluşturduğunu ifade etti. Altınay yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların bu durumdan faydalanmaları gerektiğini söyledi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir