Gündem

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) Sivil Memur Alınmalı Talebi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine sivil memur alımı konusunda açıklamalarda bulundu. 
Bu konuda taleplerini duyuran Feridun Bahşi, EGM’ye sivil memur alımı yapılmasının tasarruf sağlayacağını ifade etti. İşte o konuşmanın ayrıntıları.

EGM’YE SİVİL MEMUR ALIMI

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli olan 66 bin polis memurunun ayak işlerinde kullandırıldığını iddia eden Feridun Bahşi kantinlerde sosyal tesislerde rütbeli polislerin çalıştığını ifade etti. Şuan bu tür işlerde 66 bin personelin olduğunu ifade eden İYİ Partili vekil 35 binlik bir alım ile bu durumun düzeltilebileceğini söyledi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin Konuşması

”Devlet Denetleme Kurulunun hazırladığı rapora göre, emniyet teşkilatındaki polislerin yüzde 27,7’si sivil personel eliyle yürütülmesi gereken büro işlerinde çalışmaktadır. Toplam 66 bin kişiden söz ediyorum. Emniyet teşkilatı bünyesindeki sosyal tesislerde, kantinlerde birçoğu da rütbeli polis memuru çalışmaktadır. Yine, emniyet teşkilatında yaklaşık 10 bin civarında da sivil memur vardır. Bunların birçoğu görevleri dışında angarya işlerde çalıştırılmakta, oda temizliği, çaycılık işlerinde görevlendirilmektedir. Oysa, yapılan değerlendirmelerde, büro işlerinde çalışan 66 bin polisin yerine, alanında uzman 35 bin sivil personel bu işleri rahatlıkla yerine getirebilecektir. Bu değişim gerçekleştirildiği takdirde de devlet bütçesine aylık 200 milyon lira katkı olacaktır.”

Kamu Haberlerinden Haberdar olmak için mobil uygulamamızı telefonunuza indirin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir