Kamu Haberleri

Devlet Kurumlarına KPSS’li/KPSS’siz Binlerce Memur, İşçi ve Belediye Personeli Alımı Yapılıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli platformlar üzerinden yayımladıkları alım ilanları ile kadrolarında bulunan personel açığını gidermeyi amaçlıyorlar. 

Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya kurumların kendilerine ait kurumsal internet siteleri üzerinden yayımlanan bu alım ilanlarında onlarca kadroda binlerce personel alımı yapılıyor. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımıza başvuru süreci devam eden KPSS’li/KPSS’siz yapılan tüm bu alım ilanlarına dair detayları aktarıyoruz.

KAMUYA BİNLERCE PERSONEL ALIMI YAPILIYOR

Kamu kurumlarına yapılacak olan memur personel alımları aşağıda yer alan devlet kurumlarınca yayımlandı ve halen başvuru süreçleri devam ediyor. Bu kapsamda alım yapacağını açıklayan kurumlar ve alım yapacakları personel sayılarını Kamu ilanlarısitesi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Söz konusu alım ilanlarına göre Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kadrolu memur, sözleşmeli personel, askeri personel ve bazı kurumların daimi işçi alım ilanları yer alırken İŞKUR üzerinden ise belediye memuru, belediye işçisi ve TYP kapsamında işçi alımları yapılıyor. Ayrıca bu alım ilanlarında bakanlıklara ve bu tür kurumlara bağlı birimlere de personel alımları yapılıyor.

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU KOŞULLARI

Bilindiği üzere kamu kurumlarında çalışmak isteyen adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları bulunuyor. Bu koşullar öncelikle tüm adayların sağlamaları gereken ve Devlet Memurlar Kanunu’nda yer alan genel başvuru koşullarından meydana geliyor. 

Bu koşullara ek ayrıca alım yapılacak pozisyonun gerekliliklerine göre belirlenen özel şartlar bulunuyor. İşte tüm bu koşullar ana başlıkları ile şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak, Aranılan Nitelikler bölümünde belirtilen öğrenim düzeyinden mezun olmak. 

Bu şartların yanı sıra adayların ayrıca KPSS puanı, YDS puanı, öğrenim şartı, sertifika şartı, yaş şartı, deneyim şartı gibi şartları da sağlamaları gerekiyor. Ayrıca özel şartlar arasında bazı kurumlar memur alımlarını yazılı veya uygulamalı sınav ile gerçekleştirir. Adayların bu sınavlardan da başarılı olmaları istenir.

İLANLARA DAİR DETAYLAR

DPB, İŞKUR ve Kamu Kurumlarının kendilerine ait internet sayfalarında yayımladıkları bu alım ilanlarına ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanınız. 

İlanlara dair tüm ayrıntılar için TIKLAYINIZ

Kamu kurumlarınca yayımlanan tüm personel ilanlarından anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir