Ekonomi

Hükümet KDV Oranlarını Mı Artıracak? İddia Edilen Yeni Vergi Oranları

Ekonomi gündeminde yaşanan gelişmeler vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde yapılan temel ihtiyaçlara yapılan zam oranları vatandaşların alım gücüne direkt etki ederken bu konuda çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi. 

Avrasya Araştırma şirketinin başkanı Kemal Özkiraz tarafından yapılan açıklamalarda KDV oranlarının artırılacağı öne sürüldü. İşte o iddialar,

KDV ORANLARI ARTIRILACAK MI?

Avrasya Araştırma şirketinin başkanı Kemal Özkiraz kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Yapmış olduğu paylaşımda hükümetin vergi oranları ile ilgili bir düzenleme içerisinde olduğunu ifade eden Kemal Özkiraz kulislerden elde ettiği bilgilere yeni düzenlemenin şu şekilde olacağını ifade etti. 

Yeni Oranlara Göre; kulislerden elde ettiği bilgilere  Kemal Özkiraz hükümetin yüzde 1 olan KDV’nin yüzde 3’e, yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 10’a ve yüzde 18 olan KDV’nin ise yüzde 20’ye çıkaracağını söyledi. 

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin kendi değerlendirmelerini de paylaşan Avrasya Araştırma şirketinin başkanı Kemal Özkiraz şu ifadeleri kullandı. 

“Dolaylı vergi, gelire göre tersine artan oranlıdır, adaletsizdir, çünkü aynı ürün, en zengin için de, en fakir için de aynı fiyat, ve bizde bu dolaylı vergiler toplam vergi gelirinin yüzde 70 i kadar. Bunun daha da artması, çok değişik sonuçlar doğurabilir, teorik olarak bir noktadan sonra halk tepkisi sokağa yansır. Ne yapmaya çalışıyorlar anlayamıyorum”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir