Ekonomi

CHP’den Açıklanan Enflasyon Rakamlarına Eleştiri: TÜFE Hesaplamaları Şaibeli

Türkiye İstatistik Kurumu gün içerisinde Ağustos ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. 

TÜİK tarafından açıklanan sonuçların ardından ilk değerlendirme Maliye Bakanı Albayrak’tan gelmişti. Konuya dair diğer değerlendirme ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. 

CHP’DEN ENFLASYON SONUÇLARINA ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına dair yapmış olduğu yazılı açıklamasında AK Parti’ye eleştirilerde bulundu. Bu konuda TÜİK’in verilerini eleştirilen Aykut Erdoğdu, açıklanan sonuçlarda yer alan gıda enflasyonunu örnek gösterdi.

Yıllık oranda gıda fiyatlarında yaşanan artışın İstanbul Ticaret Odasının (İTO) yüzde 22,55, Türk-İş’in yüzde 22,19 olarak tespit edildiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK bu oranı yüzde 17.22 olarak aldığını vurguladı. 

Bu konuda 2018 verileri ile 2019 verilerini kıyaslayan CHP’li Aykut Erdoğdu, Türkiye İstatistik Kurumunun 2018 yılında fiyat aldığı işyerleri ile 2019 yılında fiyat aldığı işyerlerini değiştidiğini, bu değişikliğinde yapay olarak enflasyon oranlarını düşürdüğünü belirtti. 

”AKP dünyada görülmeyen bir model yarattı. Ülkede çaydan sigaraya, elektrikten doğal gaza, ulaştırmaya kadar vatandaşın her gün kullanmak zorunda olduğu her şeye yüzde 15-20’ler dolayında zam geliyor ama enflasyon rakamları düşüyor.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir