Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adalet Bakanlığı’na Lise Mezunu İnfaz Koruma Memuru Alınıyor! Eylül 2019

Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Adli Tıp Kurumu yayımladığı bir duyuru ile memur alımları yapacağını duyurmuştu. 

70 KPSS puan şartıyla yayımlanan memur alım ilanlarında lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekler. Bu alımlar arasında yer alan kadrolardan birisi de İnfaz Koruma Memuru kadrosu.

Peki İKM kadrolarına kimler başvuru şartları ile başvuru yapabilecekler? Tüm detayları ile sizlerle;

LİSE MEZUNU İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI

Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan İnfaz Koruma Memuru alım ilanlarına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken ilk koşullardan birisi kadın olmak. Kurum İnfaz Koruma Memuru alımlarının kadın adaylar arasından yapılacağını duyurdu. 

Adli Tıp Kurumu’nun İstanbul Taşra’da bulunan birimlerine yapılacak İnfaz Koruma Memuru alımlarına ise lise mezunu adaylar başvuru yapabilecekler. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken genel başvuru koşulları şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.). Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Bu şartların yanında adaylar sağlamaları gereken özel başvuru koşulları bulunuyor. Alım yapılacak kadronun mesleki özelliklerine göre belirlenen bu başvuru şartları şöyle belirtilmiş. 

160 cm. ‘den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70 -17=53’ten az olmaması gerekmektedir.) KPSS’den en az 70 puana sahip olmak. 

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN

İnfaz Koruma Memuru alımlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını kurumun web sayfası üzerinden elektronik olacak yapacaklar. 

İlan metni için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir