Kamu Haberleri

Orman Bakanlığı OGM Memur Alımlarında Adayların Torpil Endişesi

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alım ilanı uzun zamandır bekleniyordu. Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı bünyesine yapılacak olan personel alımları için duyuru yayımlandı. 

OGM ve Orman Bakanlığı için çeşitli kadrolarda personel alımlarının olacağının duyurulduğu personel alım ilanında alınacak toplam personel sayısı 4 bin 996 olarak açıklandı. 

Yaklaşık 5 bin kişilik bu personel alımlarının çok büyük bir bölümü Orman Genel Müdürlüğü kadrosuna yapılacak. İki kadroda yapılan OGM personel alımlarının yanında Orman Bakanlığı da çeşitli kadrolarda personel alımları yapacak. 

ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DUYURULDU

Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü kadrolarına yapılacak alımlar için ilan edilen başvuru kılavuzunda kadro kontenjan detayları ile alımların hangi şehirlere yapılacağı da ilan edildi. 

Söz konusu ilan metninde yer alan bilgilere göre bakanlık ve kurum tarafından yapılacak alımlar şu şekilde olacak. 

Orman Bakanlığı Personel Alımı

Orman Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımları kurumun farklı şehirlerde yer alan alt birimlerine yapılacak. 

* Kontenjan Detayı: 1146 mühendis, avukat biyolog, laborant, tekniker, büro personeli ve destek personeli.

OGM Personel Alımı

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak personel alımları ise iki farklı kadroda olacak. İşte o açık kadrolar;

Kontenjadan Detayları: Orman Muhafaza Memuru kadrosuna 2700, Orman Mühendisi kadrosuna 1150 personel alımı yapılacak.

ALIMLARDA TORPİL ENDİŞESİ VE KAMUİLANLARİ.COM ÖNERİSİ

Söz konusu personel alımları için başvuruda bulunacak adayların en çok dile getirdikleri konuların başında torpil endişeleri yer alıyor. Bu kapsamda özellikle sosyal medya üzerinde paylaşımda bulunan adaylar Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin konuya dair adım atmasını bekiyorlar. 

Kamuilanlari.com Olarak

Bu konuda Sayın Bakan Bekir Pakdemirli’ye daha önce uygulanan iki yöntemden birinin alımlarda uygulanmasını tavsiye ediyoruz. 

1-) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk vermiş olduğu bir talimat ile personel alımı mülakatlarında adaylara KPSS puanında puan verilmesini sağlamıştı. Bu sistem ile adaylar KPSS puanları oranlarında mülakat puanları aldılar.

2-) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sözlü sınav uygulaması talepleri olduğu halde bu uygulamaya yönelmemiş ve alımları KPSS puan sıralaması esasına göre yaptırmıştır.

Bu konuda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sözlü sınav uygulamasını kaldırmasa bile mülakat uygulamaları için KPSS puanına eşit olsun talimatı verebilir. Bu şekilde adayların aklında soru işareti kalmadan alım süreci tamamlanacaktır. 

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir