Ekonomi

TCMB’nin PPK Toplantısından Çıkabilecek En Düşük ve En Yüksek Faiz İndirimi Kararı

Ekonomi dünyası merakla 12 Eylük Perşembe gününü bekliyorlar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek olan Para Politikaları Kurulu toplantısı hem finans gündemini hemde vatandaşları doğrudan etkileyecek. 

PPK toplantısından faiz indirimi kararı alınmasına kesin gözüyle bakılan toplantı çerçevesinde alınacak karar uzmanlar tarafından da değerlendirildi. 

Faiz indiriminin hangi oranda yapılacağını ele alan uzmanların en düşük ve en yüksek beklentilerini ekonomi sayfasımızda paylaşıyoruz. 

PPK TOPLANTISINDAN ÇIKABİLECEK MUHTEMEL SONUÇLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Finans Para Politikası Kurulu Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) alabileceği faiz indirimi kararlarını ele aldılar. Ekonomi gündemine ilişkin verilere göre değerlendirmelerini paylaşan ekonomistler en düşük 175 baz indirim bekliyorlar. Ekonomistelerin çoğunluğu ise değerlendirmelerin de indirim oranının 200 baz puan ile 225 baz puan seviyesinde olacağı öngörülüyor. 

Finans Para Politikası Kurulu Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistlerin değerlendirmelerinde yer alan en yüksek indirim beklentisi ise 375 baz puan oldu. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir