Kamu Haberleri

Çalışma Bakanı’ndan ‘Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Kapanacak Mı?’ Sorusuna Açıklama

Bir süredi konuşulan konuların başında gelen Devlet Personel Başkanlığı’nın kapanıp kapanmayacağı konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan açıklama geldi. İşte konuya dair yapılan açıklamalar ve detaylar,

DPB KAPANACAK MI? SORUSUNA YANIT

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, basın mensupları ile sabah saatlerinde kahvaltıda biraraya geldi. Burada kendisine sorulan sorular hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, bir basın mensubu tarafından sorulan DPB kapanacak mı? sorusuna yanıt verdi. Bakan Selçuk konuya dair açıklamasında, Devlet Personel Başkanlığı organizasyonel olarak değişecek, işlevi devam edecek” dedi.

Geçtiğimiz dönemde DPB konusunda atılan adımlar ile kurumun bir yıl içerisinde kapatılması öngörülmüştü. Bu süreçten sonra çeşitli memur sendikaları konuya dair görüşlerini açıklamış ve DPB’nin kapatılmasının doğru olmayacağını ifade etmişlerdi. Memur Sen ve Kamu Sen gibi memur konfederasyonları hem de uygulama birliği sağlanmasını isteyen kamu kurum ve kuruluşları, Devlet Personel Başkanlığının kapatılmasının yanlış olduğu görüşünde birleştiler. 

Kamu Gelişmelerinden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir