Eğitim

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru Tarihleri ve Başvuru İşlemleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu, 201 yılı burs ve öğrenim kredisi detayları zaman ilerledikçe merak ediliyor. 

Çok sayıda öğrencinin merakla beklendiği burs ve öğrenim kredisi başvuru süreci ve başvuru işlemleri için detayları haberimizde derledik. İşte 2019 yılı için öğrencilerin yapacakları. 

2019 YILI KYK BURS BAŞVURU İŞLEMLERİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl on binlerce öğrenciye burs ve kredi imkanı sağlıyor.

2019 yılı içinde bu imkandan faydalanacak çok sayıda öğrenci bulunuyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 YKS tercih sonuçları sonrası binlerce aday burs ve öğrenim kredisi için ilk defa başvuru yapacaklar. İlk deta yapılacak başvuruların yanında çok sayıda ara sınıf öğrencisi de burs ve kredi için şansını deneyecekler. 

2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verilecek. 

Peki ama merakla beklenen süreç ne zaman başlayacak?

2019 yılı KYK burs ve öğrenim kredisi için kurumdan henüz resmi açıklama gelmedi. Ancak daha önceki yıllarda yapılan başvurular ile 2019 yıl yapılacak başvurular için sürecin paralel olması bekleniyor. Bu kapsamda öğrenciler büyük olasılıkla başvurularını Eylül sonu Ekim başı ve ortasında yapacaklar. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir