Ekonomi

İstihdam Garantili/Garantisiz Mesleki Eğitim Kurslarına Kimler Başvuru Yapabilir?

Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi aracılığıyla vatandaşlara çok sayıda iş ilanı sunuluyor. Bu iş ilanlarının çok önemli bir kısmı özel sektör firmaları aracılığıyla yayımlanırken kamu kurumları da personel alım ilanlarını İŞKUR’da yayınlayabiliyorlar. 

İŞKUR aracılığıyla sadece personel alım ilanları yayımlanmıyor. İşsiz vatandaşlara duyurulan ilanlar arasında meslek kursu ilanları da bulunuyor. Bu meslek kursu ilanlarında işsiz vatandaşlara çok sayıda alanda iş öğrenme fırsatı sunuluyor. 

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI 

İŞKUR üzerinden sağlanan kursların en önemlilerinden bir tanesi de Mesleki Eğitim Kursları. İki farklı şekilde yayımlanan Mesleki Eğitim Kursları adaylara İstihdam Garantili ve İstihdam Garantisiz olarak duyuruluyor. 

Belirli koşullar altında sağlanan bu kurslar ile vatandaşların talep edilen iş kollarında meslek öğrenmeleri sağlanıyor. Aranılan mesleklerde eğitim alan kursiyerler daha sonra bu alanlarda iş imkanı yakalıyorlar. Peki bu kurslara kimler başvuru yapabiliyor. 

Başvuru Koşulları Neler?

İstihdam Garantili ve İstihdam Garantisiz olarak duyurulan mesleki eğitim kuslarına katılacak adaylardan talep edilen ve İŞKUR üzerinden duyurulan koşullar şu şekilde;

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak.

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla sağlanan bu kurslara katılan vatandaşlara çeşitli imkanlar sağlanıyor. Sağlanan bu imkanların başında günlük harçlık. Kursiyerlerin zorunlu giderlerinin karşılanması için en az 30 TL en fazla ile 50 TL günlük ücret ödenir. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir