Memur Olmak İsteyen Lise Mezunları KPSS’ye Ne Zaman Başvuru Yapacaklar?

Devlet kurumları tarafından yayımlanan memur personel alım ilanları vatandaşlar tarafından oldukça ypun ilgi görüyor. 

Bunun için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren adaylar almış oldukları puanlar ile atanma hayali kuruyorlar. Ancak 2018 yılında gerçekleştirilen lise mezunu KPSS’ye katılamayan, düşük puan alan veya liseden yeni mezun olmuş adaylar bir sonraki sınavın ne zaman olacağını merak ediyorlar. 

Lise düzeyinden KPSS’nin en erken ne zaman yapılacağını merak eden adaylar için bu konuya dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

EN ERKEN LİSE KPSS NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı adayların öğrenim düzeylerine göre farklı tarih aralıkları ile yapılıyor. Bu belirlenen sisteme göre lisans mezunu adaylar için her yıl bir defa KPSS düzenleniyor. Öğretmenlik ve alan bilgisi KPSS A grubu sınavlarda her yıl yapılıyor. 

Ancak önlisans ve lise düzeyinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı için düzen bu şekilde gitmiyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen lise ve önlisans KPSS’ler 2 yılda bir defa yapolıyor. 

Bu bilgiler ışığında;

En son 2018 yılında yapılan lise ve önlisans KPSS en erken 2020 yılında gerçekleştirilecek. 2020 yılında yapılacak olan sınavlar için başvuruların ise Haziran 2020’den sonra yaz aylarında alınması sınavlarında Ekim Kasım döneminde yapılması bekleniyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir