SGK Aracılığıyla Yaş, Prim ve Gün Bilgileri İle Emeklilik Yaşı Hesaplama

Emekli olma hayali kuran ve emekliliği yaklaşan vatandaşlar ne zaman emekli olacaklarına dair hesaplamalar içerisine giriyorlar. 

Bunun için uzmanlara sorular yönelten vatandaşlar bu yöntemin dışında SGK aracılığıyla da emeklilik tarihini öğrenebilirler. Peki SGK aracılığıyla emeklilik tarihi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

SGK’DAN EMEKLİLİK YAŞI SORGULAMA

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla emeklilik yaşını öğrenmek için SGK tarafından sunulan ‘Ne Zaman’ uygulamasını kullanacaklar. Bu sistem üzerinden en güvenilir bilgiyi elde edebilecek olan vatandaşlar sorgulama işlemlerini www.uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresi üzerinden yapabilecekler.

Söz konusu bu sayfa resmi nitelikli olup SGK aracılığıyla sağlanıyor. Bu sistem üzerinden emeklilik yaşı hesaplamak için gerekli bilgiler ise şu şekilde; prim ödeme gün sayısı, askerlik gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı (varsa), 3600 günün doldurulduğu tarih. 

Sosyal Güvenlik Kurumu portalı üzerinden bu bilgiler ile sorgulama yapan vatandaşlar emeklilik tarihlerine ilişkin en net bilgiyi elde edebilecekler.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir