Ekonomi

EYT için Düşünülen Türkiye Modeli: Emekliliğe Eksik Her Ay İçin Daha Az Maaş Modeli Mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili tartışmalar alevlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT Yasasına dair ilk adımı atmış olması, başta yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşları olmak üzere milyonlarca bekleyeni heyecanlandırdı. 

Bu konuda Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Başkanvekili Vedat Bilgin’in görevlendirilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya verdiği önemi gösteriyor. 

Bu çerçevede atlan ilk adımlar sonrası şimdiden çözüm önerileri konuşulur oldu. En güçlü örnek ise halk arasında Finlandiya Modeli olarak bilinen sistem. Ancak bu konuda EYT için oluşturulacak kurulun başkanlığını yapacak olan Vedat Bilgin’in de ilk açıklamaları öne çıkıyor. 

EMEKLİLİĞE EKSİK HER AY İÇİN DAHA AZ MAAŞ

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için gündemde olan ve sıkça konuşulan çözüm önerisi kısaca emekli olunamayan her yıl için daha az maaş ödenmesi. 

Bu çözüm önerisine geçmeden önce Sosyal Politikalar Başkanvekili Vedat Bilgin’in ilk eyt açıklaması dikkat çekiyor. Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlar için homojen bir yapı olunmadığı ve herkesin farklı bir duyurumu olduğunu ifade etti. 

Bu çerçevede EYT konusunda tek bir çözüm modeli mi yoksa birkaç farklı seçenek mi sunulur, henüz net değil. 

Finlandiya Modeli Nedir?

Finlandiya modeli olarak bilinen ve oldukça çok konuşulan öneride, emeklilik bekleyenlerin emekliliğe her eksik yıl veya her eksik ay için daha az maaş öngörülüyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir