Önemli Başlıklar

Azerbaycan İş İlanları! Alım Yapılan Meslekler ve Başvuru Koşulları

Ülkemize oldukça yakın olması da yurt dışında çalışmak fakat ülkesiyle de bağları koparmayıp rahatça gidip gelmek isteyenler için bir başka tercih sebebidir. Azerbaycan iş başvurusu yapmak isteyenlerin öncelikle hangi sektörde faaliyet gösterebileceklerine karar vermeleri gerekmektedir. Başvurusu olumlu sonuçlananların ise çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Azerbaycan, hızla gelişme göstermesi ve genişleyen pazarlarıyla, yurt dışında kendi işini kurmak isteyenler için avantajlı bir ülkedir.

Azerbaycan’da İş Bulmak

Azerbaycan’da iş bulmak zannedildiğinin aksine çok zor değildir. Çünkü ülkede kalifiye eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Bu sebeple farklı ülkelerden çalışmak için giden elemanlar, kolaylıkla iş sahibi olabilmektedir. Azerbaycan’da çalışmak için öncelikle bir iş bulmalı ve çalışma izni başvurusunda bulunmalısınız. Firmalar kendileriyle iş anlaşması yaptığınız takdirde sizin için çalışma izni alabilmektedir. Azerbaycan da faaliyetlerine devam eden Türk firmalarının ilanlarına bakmak, iş bulmanızı kolaylaştırabilir. Bunun haricinde iş ilanları sitelerinde ve İşkur gibi kurumların ilan sayfalarında da Azerbaycan’da çalışma fırsatı sunan güncel ilanlar listelenmektedir.

Azerbaycan Vize

Azerbaycan’dan vize almak için vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Vize almak, ülkeye girebilmek için mecburidir. Türkiye’den Azerbaycan’a gidenler için vize alma seçenekleri şunlardır:

  • E-vize: İnternetten alınmaktadır. Onay verildiğine dair belgeyi yanınızda bulundurarak ülkeye giriş yapılabilmektedir.
  • Havalimanında vize: Pasaport ve resminizle havaalanından Azerbaycan vizesi alınmaktadır.
  • Konsolosluk: Konsolosluktan da başvuru yaparak vize alabilirsiniz.

Azerbaycan Çalışma İzni

Azerbaycan’da çalışma izni almak için bir firmayla anlaşma yapabilirsiniz. Firma sizin yerinize çalışma izni alabilmektedir. Azerbaycan iş bulunduğunda çalışma izni alınmasını istemektedir.  Çalışma izni için bir başvuru formu doldurulmakta ve bazı belgeler teslim edilmektedir. Çalışma izni için yapılması gerekenler genel olarak şunlardır:

  • Genel bilgilerinizin yer aldığı başvuru formunu doldurmak
  • İşverenin genel bilgileri
  • Psikolojik bir sıkıntı olup olmadığını gösteren belge
  • Kalacağınız yere dair belge
  • Azerbaycan diline tercüme edilmiş CV
  • Pasaport fotokopisi

Azerbaycan Çalışma Şartları

Azerbaycan’da çalışma şartlarına bakıldığında refah açısından ortalamanın üstünde olduğu görülmektedir. Bununla birlikte çalışma saatlerinin haftada 40 saat olması ve bu çalışma saatlerinin bazı sektörlerde artması çalışanları zorlayabilmektedir. Bunun yanında çoğu sektörde hafta sonu tatili bulunmaktadır. Türkiye’den giden işçilerin en çok tercih ettiği iş kolu inşaat sektörüdür. İnşaat sektöründe maaşlar 240 dolar civarında seyretmektedir. Azerbaycan’da maaşlar 400 dolara kadar çıkmaktadır. Bununla birlikte yabancı dil bilmeniz, deneyimli olmanız veya üniversite eğitimi almış olmanız halinde maaşınız çok daha yüksek seviyelere çıkabilmektedir.  

Azerbaycan’da Yatırım Yapmak

Azerbaycan kendi işinizi kurmak için de kolaylıklar sunmakta ve destek sağlamaktadır. Gelişmekte olan ülkelerde, yabancı yatırımların değeri büyüktür. Azerbaycan da hızla gelişmekte olan bir ülke olarak yabancı yatırımları ülkesine çekmek için yatırımcılara yönelik ılımlı bir politika izlemektedir. Azerbaycan iş yatırımları, genellikle Bakü çevresine yapılmaktadır. Bakü’de özellikle inşaat, gıda ve hizmet sektörüne yönelik yapılan yatırımlar hızla büyüme kaydetmektedir.Azerbaycan’da iş kurmak için izlenecek yol şu şekildedir:

  • Hangi sektörde çalışmak istediğinizi seçtikten sonra lokasyonu belirleyip, o çevrede giderlerinizin ne kadar olacağını hesaplamalısınız.
  • Azerbaycan Adalet Bakanlığı’na dilekçe vererek ülkede yatırım yapmak için sizden istenen bilgileri sunmalısınız.

Yurt dışı ve Azerbaycan işçi alım ilanlarını yakından takip etmek için mobil uygulamalarımızı indiriniz.

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir