Önemli Başlıklar

Belçika İş İlanları için Çalışma Şartları ve Başvuru Yolları

Belçika yurt dışında çalışmak isteyen Türklerin ilk tercih ettiği ülkelerden biridir. Belçika’nın ekonomik durumu fazlasıyla iyidir ve yaşam standartları çok yüksektir. Suç oranı oldukça düşük bir ülkedir. Ticaretin gelişmiş olduğu ülkede yabancı işçi alımları da aynı oranda yüksektir. Zaman zaman Belçika iş kollarında eleman eksikliği olduğunda işçi alımını devlet yapmaktadır. Bunun yanında ülkede bulunan firmalar da yabancı işçi istihdam etmektedir.

Belçika’da İş Bulmak

Belçika’da çalışmak için sitelerdeki ve sosyal medya platformlarındaki ilanları takip edebilirsiniz. Bunun yanında Belçika hükümeti de yabancı işçi alımı yapabilmektedir. Bu ilanları da gözden kaçırmamak faydalı olacaktır. Belçika’da iş bulmanıza ve vize işlemlerinize yardımcı olmak için acenteler bulunmaktadır. Bu acentelerle irtibata geçmek de faydalı olmaktadır fakat bu işlem ücretsiz yapılmamaktadır.

Belçika Vize

Belçika vizesi için gereken belgeler kişinin öğrenci, ev hanımı veya çalışan olması gibi farklılıklarda değişiklik gösterebilmektedir. Türkiye’den Belçika’ya gideceklerin Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesine başvurular, Belçika konsoloslukları ve büyükelçiliklerinden yapılmaktadır. Vize başvurusunu kendiniz yapabileceğiniz gibi acenteler aracılığıyla da yapabilirsiniz. Vize başvuruları yaklaşık 7 gün içinde yanıtlanmaktadır. Eğer çalışma vizeniz varsa, bu vizeyi almanız gerekmemektedir. Fakat iş aramak için Belçika’ya gidecekseniz mutlaka vize başvurusu yapıp onay almanız gerekmektedir. Genel olarak Belçika’ya vize başvurusu yaparken teslim etmeniz gereken belgeler şunlardır:

  • Pasaport: Pasaportunuzun geçerlilik tarihi dönüş tarihinizden en az 6 ay fazla olmalıdır.
  • Başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Sağlık sigortası
  • Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu
  • Nüfus kayıt örneği
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Eğer Belçika’da bir yakınınız varsa davetiye mektubu avantajlı olacaktır.
  • Ayrıca otel ve uçak bileti rezervasyonları da fayda sağlamaktadır.

Belçika Çalışma Vizesi

Belçika çalışma vizesinin, Belçika’da 90 günden daha fazla kalmak ve çalışmak isteyenler tarafından mutlaka alınması gerekmektedir. Çalışma vizesi alanların, diğer vizelere de sahip olması gerekmemektedir. Çünkü çalışma vizesi, hem diğer vizelerin hem de çalışma izninin yerine geçmektedir. Belçika çalışma vizesine yapılan başvurular kısa sürede sonuçlanmaktadır. Belçika çalışma vizesi için gereken belgeler genel olarak sabit olmakla birlikte, konsolosluk bazen ek belge talep edebilmektedir. Belçika çalışma vizesi için istenen belgeler şunlardır:

  • Pasaport belgesi
  • Biyometrik fotoğraf
  • Başvuru formu
  • Vize harcı dekontu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • Çalışma izni belgesi

Belçika Çalışma Şartları

Belçika’nın çalışma şartları, özellikle maaşları düşünüldüğü zaman oldukça rahattır. Ülke, en yüksek maaş veren ülkelerden biridir. Belçika’da şu an için asgari ücret 1500 euro civarındadır. Ülkenin asgari oranının yüksekliğine kıyasla, hayatınızı devam ettirmek için gereken para çok daha düşüktür. Aylık 1000 euro harcayarak çok rahat geçinilebilmektedi r. Bunun yanında Belçika’da iş bulmak için yabancı dil bilmeniz de önemlidir. Yurt dışından Belçika’da çalışmak için gelmiş birçok işçi bulunmaktadır.

Belçika Yatırım İmkanları

Belçika’da yatırım imkanları, Türkler tarafından özellikle son zamanlarda fazlaca değerlendirilmektedir. Belçika hem ekonomik olarak çok gelişmiş bir ülkedir hem de iyi bir pazara sahiptir. Türkiye’den Belçika’ya giderek yatırım yapmak isteyenler, kendi işlerini kurmanın yanı sıra Belçika’da faaliyet gösteren firmalara da ortak olabilmektedir. Belçika iş kurmak için ilk koşul olarak meslek kartına sahip olunmasını istemektedir. Meslek kartına başvurular konsolosluktan yapılabilmektedir.

Yurt dışı ve Belçika işçi alım ilanlarını yakından takip etmek için mobil uygulamalarımızı indiriniz.

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir