Önemli Başlıklar

Birleşik Arap Emirlikleri İş Fırsatları ,İş Başvurusu ve Çalışma Şartları

Birleşik Arap Emirlikleri iş olanaklarına bakıldığında, Türk işçilerin tercihini çoğunlukla Dubai’den yana kullandığı görülmektedir. Birçok sektörde iş imkanı bulunan ülkede, yeni yatırımcılar hızla arttığı için bu imkanlar gitgide çoğalmaktadır. Dubai’de vergi muafiyeti bulunmaktadır. Bu sebeple de hep yatırımcılar hem de maaş kesintisi istemeyen yabancı işçiler için ilk tercihlerden biri olmaktadır. Hizmet sektörü, turizm sektörü veya finans sektörü gibi alanlarda çalışmak isteyen Türk işçiler, Dubai’de kolayca çalışma fırsatı yakalamaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri’nde iş imkanları dolgun ücretlerle sunulmaktadır bunun yanında yaşam da bir o kadar pahalı olabilmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde İş Bulmak

Birleşik Arap Emirlikleri’nde iş sahibi olmak için Dubai tercih edilmektedir. Çünkü Dubai esasında şu an için bir ticaret merkezidir ve Türk işçiler için iş bulabilecekleri geniş bir sektör portföyüne sahiptir. İnşaat, gıda ve hizmet sektörlerinde rahatlıkla iş bulabileceğiniz Dubai’de, yabancı dil bilmeniz iş için seçilmeniz açısından önemli bir faktör olabilmektedir. Yaygın olarak Arapça ve İngilizce konuşulmaktadır. Bu dillerden en az birini bilmeniz, iş bulmanızı büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Bunun yanında dil elbette ki tek kriter değildir. Çalışmak istediğiniz sektörde uzman olmanız, dil bilmeseniz dahi iş bulmanızı sağlayabilmektedir. Her şeye rağmen bu gibi kriterlerin hiçbirine sahip olmasanız bile iş bulabilmektesiniz. Dubai için iş imkanları internet üzerinden yayınlanmaktadır. İş ilanı sayfalarında, sizin için uygun ilana başvuruda bulunabilmektesiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri Vize

Birleşik Arap Emirlikleri vizesi, farklı seçeneklere sahiptir. Turistik, ticari veya transit vizeler için farklı başvuru koşulları bulunabilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri’ne iş aramaya gidecek olanlar, başvuruları online yapmaktadır. Bu vize, bir e-vizedir. Online vize başvurusunda talep edilecek evraklar şunlardır:

  • Renkli Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Renkli Pasaport Fotokopisi
  • İşlem ücreti yatırıldığına dair dekont

Bu belgeleri taratarak, başvuru sayfasına eklemeniz gerekmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri Çalışma İzni

Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışmak için çalışma vizesi alınması gerekmektedir. Çalışma vizesi başvuruları hemen hemen 7 gün içinde sonuçlandırılmaktadır. Çalışma vizesi ilk etapta maksimum 1 yıllığına düzenlenmektedir. Dubai çalışma vizesi başvuruları için Dubai’de bir firmada iş bulmanız gerekmektedir. Çünkü doğrudan Türkiye üzerinden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır. Tüm işlemler Dubai’de yapılmaktadır ve iş anlaşması yapılan firma ile birlikte yürütülmektedir. Bu sebeple Dubai’de iş bulmak için turist vizesi alıp ziyaretlerinizde iş araştırması yapmanız veya internetten iş başvurusu yaparak olumlu sonuç aldığınız takdirde çalışma vizesi işlemlerini başlatmanız gerekmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Çalışma Şartları

Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışma şartları, dolgun maaşları sebebiyle nispeten iyidir. Bununla birlikte özellikle çalışmak için sıkça tercih edilen Dubai’deki hayat pahalılığı da unutulmamalıdır. Yine de Birleşik Arap Emirlikleri’ne Türkiye’den pek çok işçi gitmekte ve hayat pahalılığı-maaş dengesi kurulduğu için memnun kalmaktadır. İnşaat ve gıda sektöründe kalifiye eleman ihtiyacı duyulmakta ve yabancı işçi alımları yapılmaktadır. Dubai’de maaşlar inşaat sektörü için 2500-3000 dolar civarındadır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Yatırım Yapmak

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım yapmak için tercih edilen alanlar inşaat, seyahat ve turizm sektörleridir. Gayrimenkul piyasası da kar sağlamak açısından tercih edilebilecek bir diğer yatırım seçeneğidir. Özellikle Dubai’de yatırım yapmak isteyen firmalar oldukça desteklenmekte ve her geçen gün yeni firmalar Dubai pazarına katılmaktadır. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’nde iş kurmak için restoran, kafe gibi küçük işletmeler açarak yatırım yapmak oldukça kar getirmektedir. Bu sebeple sadece büyük firmalar değil orta ve küçük büyüklükteki şirketler de yatırımlarını Birleşik Arap Emirlikleri’ne yöneltmektedir.

Yurt dışı ve Birleşik Arap Emirlikleri işçi alım ilanlarını yakından takip etmek için mobil uygulamalarımızı indiriniz.

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir