Önemli Başlıklar

Engellilere Kredi Veren Bankalar (PTT Engelli Kredisi Başvurusu)

Günümüzde pek çok banka engelli kişilerin de bankacılık işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmesi için engelsiz bankacılık uygulamasına geçiyor. Bu sayede engelli bireyler özellikle ATM’leri rahat bir şekilde kullanabiliyor. Engellilere kredi arayan kişilerin de başvurabilecekleri adreslerden bir tanesi Ziraat Bankası’dır. 

Engelli Bireyler Hangi Kredilere Başvurabilir?

Engelli kişilerin başvurabilecekleri krediler arasında ihtiyaç kredisi vardır. Engelli bir birey ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiği zaman bunun için kredi çekebiliyor. Bunun yanı sıra engellilerin konut kredisine başvurabilmeleri de mümkündür. Engelli maaşına konut kredisi alınabilecek bankalar mevcuttur. Ayrıca engellilerin taşıt kredisine başvurabilme imkanları da vardır. Engelli raporu olan kişiler araç satın alabilmektedir. Bunun için de banka kredilerine başvurabilirler.

Engelli Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Engelli kredisi almak koşullarından bir tanesi 18 yaşından büyük olunmasıdır. Bunun yanı sıra engelli bireylere verilen kredi kampanyalarından yararlanabilmek için engelli raporunun da olması şarttır. Bir kişinin engelli statüsünde sayılabilmesi için en az %40 oranında engele sahip olması gereklidir. Bunun için de bakanlığa bağlı olan tam teşekküllü bir devlet hastanesine gidilerek rapor alınmalıdır. Bunların dışında engelli kredisi alma şartları şöyledir:

  • Düzenli gelirin belgelenebiliyor olması,
  • Maaşın üzerinde herhangi bir haciz olmaması,
  • Zihinsel engelli olunmaması,
  • Kredi notunun yüksek olması.

Engelli Kredisi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Hangileri?

Engelli kredisi almak için gerekli olan belgelerden birisi kimlik belgesidir. Kimlik belgesi olmadan bankadan herhangi bir işlem yapılabilmesi mümkün değildir. Bundan dolayı engellilere kredi başvurusu yapılırken de nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi bankaya teslim edilmelidir. Bunun yanı sıra kredi başvuru formu da oldukça önemlidir. Bu formun eksiksiz bir şekilde doldurulması gereklidir. Alınmak istenen krediye göre başvuru evrakları değişse de genel olarak bankalar şu belgeleri talep eder:

  • Engellilik raporu,
  • Çalışma durumuna göre gelir belgesi,
  • Varsa ek gelirler,
  • İkametgah belgesi.

Ziraat Bankası’nın Engellilere Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

Ziraat Bankası’nın engelliler için sunduğu fırsatlar arasında kredi kampanyaları bulunuyor. Ziraat Bankası engelleri kaldıran bir paket hazırlamıştır. Bu paket kapsamında da kredi çekilebilir ya da bireysel emeklilik sistemine dahil olunabilir. Ziraat Bankası engelliler için uygun faiz oranı sağlıyor. Bu kredinin 60 ay da vadesi bulunuyor. Ayrıca bu paketten engelli bireylere iş imkanı tanıyan firmalar da yararlanabiliyor. Engelli Destek Paketi’nden yararlanmak için belirlenmiş olan koşulların neler olduğu ve faiz oranları gibi pakete ilişkin detaylı bilgi almak isteyen kişilerin en yakın Ziraat Bankası şubesini ziyaret etmesi gerekiyor. Ayrıca şubeler aracılığıyla bu paketten yararlanabilmek için başvuruda da bulunulabiliyor.

PTT Engelli Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT engellilere kredi başvurusu yapabilmek için en yakın PTT şubelerine gidilmelidir. Engelli bireylere ayrıcalık tanıyan adreslerden bir tanesi de PTT’dir. Pek çok engelli vatandaş kredi almak istediğinde PTT’ye başvuruyor. Bunun da en önemli nedeni PTT’nin engelli maaşına kredi sağlıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra düşük faiz oranı da sunan PTT, bütçeye uygun bir ödeme planı hazırlayabiliyor. Böylece alınan kredi rahat bir şekilde ödenebiliyor. Bu krediye başvurmak için PTT şubelerinin yanı sıra N Kolay internet sitesi de kullanılabilir. Ayrıca PTT’nin engellilere kredisinden kredi notu yüksek olmayan kişiler de yararlanabilir. Bu krediye ilişkin de detaylı bilgi için en yakın PTT şubelerine başvurulması gereklidir.

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir