Gündem

A101, BİM, ŞOK El Ele Verdi; İndirimin Kralı Geldi! Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Dibe Çeken Üç Market, Diğer Marketlere Adeta Meydan Okudu!

Mutfağın temel ihtiyaçlarından biri olan ayçiçek yağı fiyatları, son zamanlarda sürekli olarak artmaya başladı. Özellikle başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan olumsuz etkilenen ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz haftayı da zamlı olarak kapattı. Yeni haftada müjdeyi vatandaşlara veren A101, BİM ve ŞOK marketleri, arka arkaya ayçiçek yağlarında indirime gittiğini duyurdu.

Pandeminin ardından hızla zamlanan ürünlerden biri olan ayçiçek yağı fiyatları, enflasyondan da etkilenmişti. Ardından KDV indirimi ile fiyatı yeniden düşürülen ayçiçek yağı fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ile birlikte stok krizi yaşandığının iddia edilmesi nedeniyle daha da artan fiyatlar ile vatandaşların karşısına çıkmaya başladı. Zamlara karşı harekete geçen Türkiye’nin büyük zincir marketleri, arka arkaya ayçiçek yağlarında indirime gitti.

Ayçiçek Yağı Fiyatları Üç Markette Birden Aşağıya Çekildi

Ayçiçek yağı fiyatlarının giderek daha da zamlanması, vatandaşların cebini yakmaya başlarken; A101, BİM ve ŞOK marketleri arka arkaya indirime gitme kararı aldı. Bu indirimlerin ardından yeni haftaya güncel etiket fiyatları ile başlayan A101, BİM ve ŞOK marketleri yeni fiyatlarını da kamuoyu ile paylaştı. Özellikle aktüel ürünleri ile dikkat çeken A101, BİM ve ŞOK marketleri bu haftaki aktüel ürünleri arasına ayçiçek yağı ürünlerini de dahil ederek, fiyatların daha da aşağı inmesini sağladı.

A101, BİM ve ŞOK 29 Mart Ayçiçek Yağı Fiyatları Belli Oldu

Yeni haftaya indirimli fiyatları ile başlayan A101, BİM ve ŞOK marketleri ayçiçek yağı fiyatlarını 29 Mart 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak indirimleri açıkladı. A101 marketlerinden yapılan açıklamalara göre; Biryağ, Abalı, Torku Altın Ekin ve Orkide ayçiçek yağlarının 5 litrelik şişeleri 165 TL’ye indirildi. Vera marka ayçiçek yağının 5 litrelik şişesini de indirime sokan A101 marketleri, bu ürününü ise 148,50 TL’ye düşürdü. BİM marketleri de ayçiçek yağı fiyatlarında indirime giden marketler arasında yer aldı. Sole marka ayçiçek yağının her boyutunda indirime giden BİM marketleri; bu ütünün 5 litrelik boyunu 150 TL’ye, 2 litrelik boyunu 56,68 TL’ye, 1 litreye boyunu ise 35,22 TL’ye indirdi. Aynı şekilde ayçiçek yağlarını düşüren ŞOK marketleri, Evin marka ayçiçek yağının 1 litresini 31,90 TL’ye; 2 litresini 55,90 TL’ye; 5 litresini ise 145 TL’ye düşürdü.

 

İlgili Makaleler