Politika

ABD Büyükelçiliği’nden Uyarı Geldi! CHP Maltepe Mitingi İçin Kritik Uyarı!

ABD Büyükelçiliği, CHP’nin bu cumartesi gerçekleştireceği İstanbul mitingi sebebi ile vatandaşlara uyarılarda bulundu. Uyarılar elçiliğin internet sitesi üzerinden duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Maltepe ilçesinde gerçekleştireceği miting sebebi ile resmi internet sitesi üzerinden, Türkiye’de bulunan vatandaşlarına bazı uyarılarda bulundu.

ABD Büyükelçiliği Uyardı

ABD Büyükelçiliği tarafından yayımlanan uyarı metninde, Türkiye’de gerçekleştirilen daha önceki protestolarda, göz yaşartıcı gaz, su ve öldürücü olmayan plastik mermiler kullanıldığı hatırlatıldı. 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek bu mitingde de benzer önlemlerin alınmasının son derece yüksek bir ihtimal olduğu söylendi. Sonucunu tahmin edemeyecekleri ve şiddete gösterilerine dönüşebilmesi sebebiyle bu gösteri alanından ve bu mitinge bağlı protestolardan vatandaşlarının kaçınması tavsiye edildi.

İlki Geçen Sene Aralık Ayında Yapılmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yılın aralık ayında TL’nin dolar karşısında yaşadığı ani ve rekor seviyedeki değer kaybının ardından Milletin Sesi adı altında bir miting programına başlayacağı ve erken seçim çağrısı yapacağını duyurmuştu.

Bu miting programının ilki 4 Aralık 2021 tarihinde Mersin’de gerçekleşmişti. Daha sonra kış aylarının gelmesi ve olumsuz hava şartları sebebiyle Milletin Sesi mitinglerinin bayramdan sonraya ertelendiğini duyurmuştu. Daha sonra CHP’li yetkililerin açıklamalarına göre bu Milletin Sesi mitinglerinin 21 Mayıs tarihi ile Bursa’da yapılacağı söylenmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde bu program değişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar sebebi ile, Cumhurbaşkanı’na hakaret, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret ve T.C. Devleti’ni alenen aşağılamak suçlarından ötürü toplamda 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası almasının ardından, Bursa’da düzenlenecek olan miting İstanbul’a alınmıştı.

İlgili Makaleler