Ekonomi

ABD’ den Kripto Para’ya Flaş Hamle! Başkan Biden Kararnamesi Geliyor mu?

Kripto para günümüzün önemli yatırım araçlarından biri olmaya devam ediyor. Binlerce vatandaş tarafından merakla takip edilen kripto para cephesinde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak alınan bilgiye göre Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden yönetiminin, kripto para birimleriyle ilgili bir kararname çıkarılmasını değerlendirdiği öğrenildi.

Kararname Henüz Değerlendirme Aşamasında

Bloomberg’in ismini gizli tuttuğu kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi, kripto para birimleriyle ilgili bir kararname çıkarılmasını değerlendiriyor. Önerilen kararnamenin federal kurumları kripto paranın ilgili alanlarını incelemek ve tavsiyelerde bulunmakla yetkilendireceğini belirtti. Üstelik, kripto para birimlerine ilişkin kararnamenin, kurumların yürütme organı genelinde dijital para birimleri üzerindeki çalışmalarını koordine etmeyi de amaçladığı aktarıldı.

Söz konusu öneri, kripto para birimlerine daha az dikkat gösteren devlet dairelerinin konu üzerine odaklanmasını sağlayacak. Kaynaklardan biri ayrıca, Beyaz Saray’ın temsilci olarak bir kripto liderinin atanmasını düşündüklerini ifade etti.

İlgili Makaleler