Genel

ABD’den Endişelendiren Olay: Son 2 Ayda 3 Covid-19 Testi Pozitif Çıktı

ABD'de yaşayan Christian Bermea (26), geçtiğimiz mart ayında Covid-19 semptomları göstermesi nedeniyle test yapıldı ve testin pozitif çıktığı öğrenildi. Ancak Mart ayından beri 3 Covid-19 testi yapıldı ve üçü de pozitif çıktı.

Bütün dünyayı sarsan corona virüsün (Covid-19) en çok etkisini gösterdiği ülkelerin başında gelen ABD’de tedirgin edici bir durumla karşı karşıya kalındı. ABD’li Cchristian Bermea (26), 16 Mart tarihinden beri Covid-19 semptomlarından halsizlik ve kuru öksürük yaşıyor.

Evden dışarı çıkmayan ve yaşanan gelişmeleri gözlemleyen Bermea, semptomların şiddeti arttırıp üstüne yüksek ateş ve göğüs ağrıları da gelince hastaneye gitti. 19 Mart tarihinde 26 yaşındaki Bermea’ya Covid-19 testi yapıldı ve souç pozitif çıktı. Yapılan tedavilerin ardından evine taburcu edilen Bermea, o günden veri karantina altında.

HALA ESKİSİ KADAR İYİ DEĞİLİM

Daily Star adlı gazetenin haberinde, ilk tanıdan beri iki kez Covid-19 testi yapıldı ve ikisi de pozitif çıktı.

Bermea, “Hala yüzde 100 iyi hissetmiyorum. Başlangıçtaki sürece göre çok daha iyiyim. Koku alma duyum eskisi gibi değil. Zaman zaman yorgunluk ve nefes darlığı da yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Bermea, önümüzdeki hafta tekrar Covid-19 testi yapılacağını söyleyerek, “Bu yalnızca fiziksel bir süreç değil, aynı zamanda ruhsal tarafı da var. Yine pozitif sonuç çıkarsa yeni testler için biraz bekleyeceğim” sözlerini dile getirdi.

TESTİN POZİTİF ÇIKMASI BULAŞTIRACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Bu yaşananlara dair açıklama yapan Kelsey-Seybold Kliniği’nden Dr. Sandberg, “Bu tip hastalar soru işaretlerini artırıyor. Testin pozitif çıkması insanlara bulaştıracağınız anlamına gelmiyor. Vücudunuzda bu genetik kodun bir parçası olduğu anlamına geliyor” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler