Gündem

Acil Paraya İhtiyacı Olan Vatandaşlar, Bu Üç Uygulamaya Girerse Hesabına Anında 20.000 TL Geçiyor! Üstelik Başvuru Da Yok!

İnsan yaşamının düğün, hastalık veya herhangi bir yenilik gibi her türlü ihtiyacı ya da telaşı hesaplanamayan nakdi sıkışıklar ortaya çıkarabiliyor. Bu sıkışıklıkları gidermek için kredi sağlayan bankalar, kredilerin onay süreci ve çeşitli evrak prosedürleri nedeniyle vatandaşların nakit ihtiyaçlarında anında yanıt veremeyebiliyor. Bu nedenle vatandaşın nakit ihtiyacına anında çözüm olacak yöntemler geliştirmeye başlamış olan bankalar, nakit avans sistemlerini devreye sokuyor.

Nakit avanslar kredilerden farklı olarak herhangi bir başvuru onay süreci gerektirmiyor. Dolayısıyla acil nakit sıkışıklığına en etkili çözümlerden biri olan nakit avanslar, vatandaşların sıkışıklığını gidermesinin yanı sıra aynı zamanda taksitli olarak geri ödenmesiyle de vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor. Nisan ayında nakit avansların en karlı olanlarını ise Türk Ekonomi Bankası (TEB), Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası veriyor.

Nakit Avanslar Her An Kullanılabiliyor

Nakit avansları vatandaşların nezdinde en cazip kılan detaylardan biri de nakit avansların herhangi bir mesai saati olmaksızın her an kullanılabilmesi oluyor. Yani dileyen vatandaşlar haftanın yedi günü günün ise 24 saati bankaların kendilerine sunduğu nakit avanstan herhangi bir evrak teslim etmeksizin yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra ismi her ne kadar nakit olsa da pek çok banka avans sisteminde taksitli geri ödeme seçenekleriyle vatandaşların borçlarını daha kolay ödemesini sağlıyor.

TEB, Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası Yüksek Üst Limitli Nakit Avans Sağlıyor

Bankaların tamamı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mevzuatına göre nakit avansları yüzde 1,80 faiz oranı ve 12 ay azami vade süresi ile nakit avans sağlıyor. Bu nedenle nakit avans sisteminde ayırt edici özellik, bankaların sağladığı üst limitler oluyor. Nakit avans veren bankalardan TEB, 15.000 TL’ye kadar olan tüm nakit ihtiyaçlarını anında karşılıyor. TEB ATM’lerinden, CEPTETEB mobil uygulaması üzerinden veya TEB internet bankacılığı aracılığıyla kullanılabilecek olan 5.000 TL’lik bir nakit avansın geri ödemeleri ise aylık sadece 477,46 TL oluyor. Bir diğer yüksek limitli nakit avans sağlayan banka olan Garanti BBVA ise 20.00 TL’ye varan nakit avans desteğini kredi kartı kullanan müşterilerine sunuyor. Garanti BBVA ATM’lerinden, internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden kullanılabilecek olan 5.000 TL’lik bir taksitli nakit avansın aylık ödeme tutarı ise, minimum 477,46 TL olacak şekilde hesaplanıyor. Öte yandan nakit avanslarında limidi kişinin nakit çekim limiti kadar belirleyen Yapı Kredi Bankası’ndan kullanılacak olan 5.000 TL taksitli nakit avansın aylık taksitleri sadece 477,46 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler