Gündem

Adalet Bakanı Gül’den 12 Hakim Ve Savcı İle 55 Personelde Covid-19 Olduğu Açıklaması Geldi!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 12 hakim ve cumhuriyet savcısı ile 55 personelde corona virüs tespit edilidğini duyurdu. Bakan Gül, buna ek olarak da corona virüs ile bağlantılı olarak Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından 66 ilde 750 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında gerçekleşen ve corona virüsle mücadelede alınan önlemler kapsamında adalet hizmetleri ile bir toplantı düzenlendi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün liderliğinde gerçekleştirilen görüntülü toplantıda HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Bakan yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş ve Adalet Bakanlığı bulundu.

KURUM DIŞINDAKİ TEMASLARI MİNİMUMA İNDİRİLDİ

Personel, ceza infaz kurumları ve noterliklerdeki corona virüs kapsamında alınan önlemlerin tartışıldığı toplantı iki saat kadar sürdü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yaptığı açıklamaya göre, corona virüs testinin pozitif çıkan bir kişinin ceza infaz kurumu çatısı altında bulunmadığı söylendi. Ceza infaz kurumlarına gelen kişilerin ilk olarak tek kişilik odalara alınarak sosyal izolasyonlarının sağlandığını aktaran Bakan Gül, 32 bin kurum personelinin kurum dışındaki temasının en aza indirildiğini vurguladı.

BAZILARI EVLERDE BAZILARI İSE HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Bakan Gül, her şeye rağmen görevlerini yerine getiren personellere teşekkür ederek “12 hakim ve cumhuriyet savcısı ile 55 personelde yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bu kişilerin sağlık durumları iyi, bir kısmı hastanelerde bir kısmı da evlerinde tedavilerine devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Gül, 5 Nisan Avukatlar gününü kutladıktan sonra avukatların dosyalarını elektronik ortamdan UYAP Portal aracılığı ile gönderebilmelerinin ve dosya içeriklerine ulaşabilmelerinin mümkün olduğunu açıkladı.

Yoğunluğun noterliklerde uygulanan tek numara-çift numara sistemiyle yüzde 80 oranında azaldığını belirten Bakan Gül, eğer acil bir durum değilse vatandaşların noterlere gitmemesi gerektiğinin altını çizdi.

“ADALETİN İZOLASYONU OLMAZ”

“Adaletin izolasyonu olmaz” şeklinde konuşan Bakan Gül, bu döneme özgü ve corona virüs bağlantılı suçlarla mücadelenin sürdüğünü ve bu doğrultuda 66 ilde 750 kişiye soruşturma açıldığını ekledi.

Adalet Bakanı Gül “Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca sosyal medyada manipülatif haber ve paylaşımlarla ilgili 568 kişi, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza rencide edici davranışlarla ilgili olarak 8 kişi, karantina tedbirine aykırı davranma eylemleri ile ilgili 85 kişi, stokçuluk, karaborsa, kaçak tıbbi malzeme satmak suçundan da 89 kişi hakkında başlatılan soruşturmalar devam ediyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir