Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 10 bin personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı 10 bin personel hangi kadrolarda alınacak? Adalet Bakanlığı personel alım şartı nedir?

Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz ay 10 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından Adalet Bakanlığı 10 bin personel alımının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Adalet Bakanlığı 10 bin personel hangi kadrolarda alınacak?

Salgın sonrası vatandaşlar tarafından kamu kurumlarının ne zaman alınacağı merak ediliyordu. Adalet Bakanlığı geçen ay 10 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu nedenle vatandaşlar tarafından alımların ne zaman yapılacağı ve hangi kadrolarda yapılacağı merak ediliyor.

Konuya ilişkin olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Adliyelerde ve cezaevlerindeki personel ihtiyaçlarımızı belirledik. Çalıştık bunları sunduk ve yakın zamanda, yani bir imza onaydan çıkmadığı için tarih veremiyorum. Yaklaşık 10 bin civarında adliye ve cezaevlerine personel alacağız. Yakın zamanda alıma çıkılacaktır. Bu süreç daha netleşmediği için bir tarih daha sonra açıklanacak.

İhtiyacımız var. Sürecimiz devam ediyor. İnşallah adliye çalışanları ile daha da kadromuzu güçlendireceğiz arttıracağız.”

10 bin personel hangi kadrolarda alınacak?

Bakanlık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Adalet Bakanlığı personel alımlarının en çok katip alımı, İnfaz koruma memuru alımı ve Mübaşir alımı kadrolarında olması bekleniyor. Adalet Bakanlığı tarafından daha önceki yapılan personel alımlarında KPSS 70 puan şartı bulunuyordu.

Bakanlık personel alımı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanlığı 2020 personel alımları için ilanın Ekim ayının başında verilmesi bekleniyordu. Ancak henüz personel alımlarına ilişkin ilan yayınlanmadı. Adalet Bakanlığı personel alım ilanı yayınlandığında sitemizden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler