Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 406 kadrolu personel alımı yapacak: Online başvuru ne zaman açılıyor? Başvuru pozisyonları ve şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanını yayınladı. Resmi Gazetede yayınlanan ilanda 70 farklı ilde istihdam edilmek üzere toplamda 406 personel alımı yapılacak Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüğüne yapılacak olan personel atamaları kadrosu netleşti. Başvuru şartları Resmi Gazetede paylaşıldı.

Adalet Bakanlığı yeni yıla girmeden önce başlattığı yeni personel alımı projesine yeni bir fırsat alanı daha oluşturdu. Toplamda 406 personelin Bakanlık bünyesinde çalışabilmesi için şartlar netleşti.

ADALET BAKANLIĞI HANGİ BRANŞTAN ALIM OLACAK?

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne yönelik yapılması gereken personel ataması için Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve pedagog pozisyonlarında alım yapılacak her bir branşa yönelik talep edilen şartlar pozisyona getirilecek olan bir kişi sayısı da paylaştırıldı.

ADALET BAKANLIĞI BRANŞA GÖRE KAÇ PERSONEL ATANACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesinde 70 ilde yapılacak personel atamasının sayıları şu şekilde oldu:

  • 132 adet psikolog
  • 52 adet pedagog
  • 222 adet sosyal çalışmacı istihdam etmek isteyen her bir personelin online başvuru yolu ile sürece katılması mümkün oluyor.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımı başvurusu 5 ve 16 Aralık tarihlerinde yapılacak. Önümüzdeki hafta başvuruya açılacak olan sisteme online ortamdan ulaşım sağlanabilecek. Bunun için 70 farklı ilde aynı anda açılacak olan başvuru kanalı https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Bireysel başvurular ya da posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

ADALET BAKANLIĞI PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı bünyesine alınacak 406 personel için şartlar netleşti. 657 sayılı devlet memurları kanununda belirlenen şartların taşınması gerekiyor. Adaylar KPSSP3 puan türü üzerinden değerlendirmeye alınacaktır. 2022 yılında yapılmış KPSS sınavından 70 ve üzeri puan almak yeterli oluyor. Her bir kadro için kendi bölümünden lisans mezunu olmak şartı aranıyor. Aranan diğer şartlar şunlardır:

  • Psikolog pozisyonunda başvuruda bulunmak isteyenlerin psikoloji lisans bölümünü 4 yıllık olarak okuyup tamamlamış olması gerekiyor.
  • Sosyal Çalışmacı olarak başvuruda bulunacak olan kişilerin Sosyal Hizmetler Lisans bölümü mezunu olması gerekiyor.
  • Pedagog kadrosu üzerinden yapılacak başvurularda Psikolojik-Rehberlik Danışmanlık Eğitim programlarına katılmış olmak lisans öğretim pozisyonunda 4 yıllık bölümü bitirmiş olmak gerekiyor.
  • Yapılacak sınav başvurusu ardından sınav yerine dair bilgiler online ortamda başvuru yapan tüm personele açık hale getirilecektir. Sözlü sınava girmeye hak kazanan personellerin sınav yeri ve tarihi adalet.gov.tr adresi üzerinden net olarak açıklanacaktır.

İlgili Makaleler