Kamu Haberleri

Adalet Bakanlığı farklı kadrolarda toplamda 418 personel alımı yapacak!

Adalet Bakanlığı 418 personel alımı için ilana çıktı. Alımların istatistikçi, mimar, diyetisyen, şehir plancısı, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarında gerçekleştirileceği açıklandı. Başvurular adasından kadroya seçilenlerin ise sözlü sınav sonucuna göre belirleneceği ifade edildi. Peki, bakanlığa başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Kamu kurumlarına bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar Adalat Bakanlığı’nın ne zaman personel alımı gerçekleştireceğini merak ediyordu. Adalet Bakanlığı istatistikçi, mimar, diyetisyen, şehir plancısı, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarında personel alımı yapmak için ilana çıktı. Bakanlık tarafından verilen ilanda alımlarda KPSS puanı ile sözlü sınav puanının esas alınacağı bildirildi. 2020 KPSSP3 türünden en az 70 puan alan adaylar, kadrolar için başvuruda bulunabilirler.

Hangi kadrolarda alım yapılacak?

12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı, 144 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı olmak üzere toplamda 418 personel alınacak.

Genel Şartlar

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2- 2020 yılı lisans Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.

Özel Şartlar

A- Psikolog Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

B-Pedagog Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

C- Sosyal Çalışmacı Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

D- İstatistikçi İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.

E- Mimar Mimarlık lisans bölümünden mezun olmak.

F- Diyetisyen Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünden mezun olmak.

G- Şehir Plancısı Şehir ve Bölge Planlama lisans bölümünden mezun olmak.

Başvuru Tarihi, Şekli Ve İstenilen Belgeler

Adaylar başvurularını 11/11/2020-25/11/2020 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların her bir unvan için istenilen belgeleri sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksik belgelerden adaylar sorumludur. Adayların öğrenim durumları Yükseköğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Adayların 2020 KPSSP3 puanı ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

Adayların detaylı özgeçmişlerini, fotoğraflarını (JPG, JPEG formatında) ve sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyanlarını (Ek-2 Beyan örneği) sisteme yüklemesi gerekecektir. Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.

İLAN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler