Gündem

Af Paketi Geliyor ! 130 Bin Kişiye Af Geliyor

Kamuoyunda af olarak bilinen ceza indirim tasarısıyla ilgili olarak detayları Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşesine taşıdı. Bu bağlamda 130 bin kişiye af gelecek.

Corona virüsünün ülkemize gelmesinden bu yana af paketi gündeme geldi. İnfaz indirimi tartışması yeniden gündeme geldi. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu işi bitirin artık’ talimatı verdi.

AK Parti teklif taslağını MHP’ye sundu. Virüsün cezaevlerine sıçrama riskine karşı düzenleme öne alındı ve ceza indirimi konusu hakkında detayları Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi kendi köşesine taşıdı.

Konu ile ilgili olarak Selvi yazısında şöyle devam etti:

AK Parti ve MHP’li hukukçular dün son kez bir araya geldi

– Cezaevlerinde gündem zaten koronavirüs değil, af. AK Parti ve MHP’li hukukçular dün son kez bir araya geldi. AK Parti’nin infaz sisteminde indirimi esas alan teklifi muhalefete sunuldu.” düşüncesini dile getirdi.

Terör ve cinsel suçlar yok örgütlü suçlar ve uyuşturucu var

– Cezaevlerinde 300 bin mahkum ve tutuklu bulunuyor. İstisnai suçlar olarak kabul edilen terör, cinsel suçlar ve mükerrer suçlar kapsam dışında tutuluyor. Ama örgütlü suçlar ve uyuşturucu kapsama dahil edildi.

Yasalaşırsa cezaevlerinden 130 bin kişi salınıverecek

– Dörtte üç infazı gerektiren suçlarda bu oran üçte ikiye düşürülüyor. Üçte iki infazı gerektiren suçlarda ise yarı yarıya inecek. Bir hesaba göre 80 bin, bir başka hesaba göre ise 100-130 bin kişi cezaevinden çıkacak.

MHP 1 Mart 2020 diyor ama tarih genişletilebilir

– MHP’nin teklifine göre 1 Mart 2020 tarihi esas alınıyor. Makul bir tarih ama bu tarih genişletilebilir.” ifadesini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir