Gündem

AFAD ve Kandilli Duyurdu: Malatya’da Korkutan Deprem Oldu

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Malatya'da korkutan bir deprem olduğu ifade edildi. İşte depremin şiddeti ve merkez üssü...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Malatya’da deprem olduğu ifade edildi. Açıklamaya göre Malatya’nın Kale ilçesinde gece saat 02:03’de 4,9 şiddetinde derem oldu.

KORKUTAN DEPREM OLDU

Zeminden 10 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Malatya’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli endişe yaratan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Konu ile ilgili olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından da açıklama yapıldı ve depremin şiddeti 5.0 ve merkez üssü Pütürge olarak belirtildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Baruş açıklamalarında Kale ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde kentte ölü ve yaralı olmadığını belirterek, vatandaşları önceden tespit edilen ağır hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı. Ayrıca Baruş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Korkutan Deprem Oldu

“İlimiz Kale İlçesi Merkezli saat 02.03’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Vatandaşlarımızın, ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalara girilmemesi hususunda dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan; “Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesinde bazı evlerin yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu” yönündeki haber gerçek dışıdır”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir