Ekonomi

Ağustos ayı kısa çalışma ödenekleri ne zaman yatacak? Bakan Selçuk açıklama yaptı mı?

Salgın döneminde devreye alınan kısa çalışma ödeneği ödemeleri Kurban Bayramı nedeniyle öne çekilmişti. Şimdi vatandaşlar tarafından Ağustos ayı ödeneklerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı mı? Ağustos ayı kısa çalışma ödenekleri ne zaman yatırılacak?

Türkiye’de salgın nedeniyle devreye sokulan kısa çalışma ödeneğine, birçok işyeri başvurdu ve çok sayıda çalışan kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. Normalleşme döneminde de yapılan ödeneklerin 1 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Selçuk, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışan ve işverenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Fesih Kısıtı, Nakdi Ücret Desteği ve mevcut faydalananlar için Kısa Çalışma Ödeneği’ni 1 ay süreyle uzatıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ağustos ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kurban Bayramı nedeniyle Temmuz ayı ödemeleri erken bir tarihte yapıldı. Bu nedenle vatandaşlar Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Ancak Ağustos ayı kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak Bakan Selçuk’tan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ödeme tarihleri belli olduğunda haberimize eklenecektir.

İlgili Makaleler