Ekonomi

Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Çocuk yardımı ne kadar? Sosyal yardım ödemelerine kimler, nasıl başvuru yapabilir?

Ekonomik göstergelerin yükselen grafikleri sebebi ile giderek ağırlaşan gündelik hayat şartları, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bütçelerini sıfırlama noktasına getirdi. Hali hazırda geçinmekte zorlanan ve bu sebep ile de “ihtiyaç sahibi” kategorisinde değerlendirilen vatandaşlar, aldıkları desteklerin yükselen fiyatlar karşısında yetersiz kalmaya başladığına işaret etti. Bu durum karşısında harekete geçen hükümet yetkilileri, enflasyonun hiçbir vatandaşın mağduriyetine sebep olmayacağını belirterek mevcut destek modellerinin kapsamlarını genişletti ve ilgili başlığın altına yeni modeller ekledi.

Sene başından bu yana birçok faktör çerçevesinde yükselmeye devam eden enflasyon karşısın ihtiyaç sahiplerinin yanlarına yer alma gayretinde olan hükümet yetkilileri, bu kapsamda Aile Destek Paketi ismini vermiş oldukları yeni bir sosyal yardım modeli geliştirdi. İlgili yardım modeli kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca düzenli ödeme yapacaklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ek olarak çocuk yardımlarının da devam edeceğini bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ve ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılmaya başlanan Aile Destek Paketi ödemeleri, bu ay da gündeme geldi. Hem destek ödemelerinin hem de çocuk yardımlarının kasım ayı ödemelerine ilişkin araştırmalarını sürdüren ihtiyaç sahipleri, ilgili destek tutarlarının ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Konuya ilişkin açıklamalar yapan hükümet yetkilileri, ayrıntıları paylaştı.

AİLE DESTEK PAKETİ NEDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aile Destek Paketi ihtiyaç sahibi aileler için geliştirilmiş olan ve hem hali hazırda destek ödemesi alan mevcut ihtiyaç sahiplerinin hem de diğer ihtiyaç sahiplerinin başvurularına açık olan bir sosyal yardım modelidir. Güncellenen tutarlar ile 900- 2.500 TL aralığında yatırılan destek ödemeleri, kasım ayında da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Söz konusu ödemeler 8 Kasım tarihi itibari ile hesaplara geçmiştir.

ÇOCUK DESTEĞİ NE KADAR?

İhtiyaç sahibi ailelere çocuk desteğinde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ay içerisinde ödemelerin hesaplara aktarılacağını belirtti. Söz konusu ödeme tutarları ise şu şekilde açıklandı:

  • 1-2 çocuk için: 350 TL
  • 3 çocuk için: 450 TL
  • 4 çocuk için: 550 TL
  • 5 ve üzeri çocuk için: 650 TL

İlgili Makaleler