Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çocuk Desteği: Her Ay 900 TL Birden Ödenecek! Başvurular O Kuruma Gerçekleştirilecek! Başvuru İçin Son Gün…

Sosyal destek ödemeleri ile toplumun her kesimindeki vatandaşı desteklemeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet anlayışının bir gerekliliği olarak özellikle çocuklara ve kadınlara daha sık destek veriyor. Çocukların ve kadınların toplumda fırsat eşitliğini yakalayabilmesini amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, verdiği yardımlar ile bunun önünü açmaya çalışıyor.

Her yıl nakdi olarak gerçekleştirdiği yardımlarını değerleme oranı doğrultusunda zamlandıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sene de vermiş olduğu yardımları zamlı olarak ödemeye başlamış bulunuyor. Bu kapsamda özellikle kadınlara ve çocuklara nakdi destekler sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu nakdi destekleri de zamlı bir şekilde bir süredir hesaplara aktarıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çocuklu Ailelere Dev Destek

Çocuk sahibi olan ailelerin herhangi bir maddi sıkışıklık yaşaması halinde başvuru yapabileceği bir destek ödemesi türü olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk yardımları, 2022 yılında da devam eden yardımlardan birini oluşturuyor. Çocuk başına 900 TL’ye varan nakdi ve aylık ödemeler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda çocukların okul, gıda, giyim gibi harcamaları kontrol altında tutulabilmek adına nakdi olmayan yardımları da dönem dönem ihtiyaç sahibi olan hanelere sağlayabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Yardımı Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çocuk yardımlarına başvuru yapmak için iki ayrı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki elektronik ortamda başvuru yapmak iken; ikinci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan il müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek başvuruyu gerçekleştirmek oluyor. Bu yardıma elektronik ortamdan başvuru yapmak isteyen vatandaşların yapması gereken tek şey ise, e-Devlet Kapısı içerisinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği yardım başvurusu hizmetine doğru yanıtları vererek, başvurusunu göndermek oluyor. Öte yandan 2022 yılında çocuk yardımlarını zamlı bir şekilde ödemeye başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yıl okul öncesi çocuklar için 500 TL; ilköğretim çağındaki çocuklar için 750 TL; lise çağındaki çocuklar için 800 TL; üniversite çağındaki çocuklar için ise 900 TL destek sağlıyor.

İlgili Makaleler