Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ihtiyaç sahiplerine 2 bin 500 TL’lik doğalgaz faturası desteği! Doğalgaz tüketim desteğine kimler, nereden başvuru yapabilir?

İlk kez mart ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan doğalgaz tüketim desteği, ilk etapta 450- 1.150 TL olarak belirlenmiş ve ihtiyaç sahibi ailelere yaşadıkları bölgelerde gözlenen iklim koşullarına bağlı olarak farklı tutarlarda yatırılmıştı. Yeni dönemde artan maliyetler ve devam eden Rusya- Ukrayna savaşı sebebi ile yüksek oranlarda zamlanan enerji fiyatları, doğalgaz tüketim bedellerini de direkt olarak etkiledi. Bu durum karşısında harekete geçen hükümet yetkilileri, doğalgaz tüketim desteğinin arttırılmasına karar verdi.

Kabine toplantısından yalnızca destek tutarını arttırma kararı değil, hizmet kapsamının genişletilmesi kararı da çıktı. Buna göre evden tedavi gören ihtiyaç sahiplerine yüzde 5 daha fazla verilecek olan tüketim desteğine, ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da başvuru yapabilmelerine karar verildi. Güncel tutarlar ve sosyal yardım modeline ilişkin diğer detaylar, kamuoyu ile paylaşıldı.

YENİ DESTEK TUTARLARINI CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DUYURDU!

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenmiş olan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek kamuoyunu toplantı kararlarına ilişkin bilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tüketim desteğine de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biz sosyal destekleri yalnızca yoksullara değil, hak ve diğer ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da verilmesi gerektiği anlayışı ile sistemimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Şubat ayı itibari ile başvuruları kabul edilmeye başlanmış olan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye ulaştırmıştık. Yeni başvuru döneminde hane başı 900 TL ile 2 bin TL olacak şekilde destek tutarlarını arttırdık.”

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİNE KİMLER, NERDEN BAŞVURU YAPABİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güncel tutarları ile duyurmuş olduğu doğalgaz tüketim desteğine, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan herkes başvuru yapabilmektedir. Kişi bazlı değil, hane bazlı değerlendirilen başvurular için e- devlet sistemine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edilmesi gerekmektedir. Başvurusu olumlu sonuçlanan ihtiyaç sahiplerinin, ilgili aya ilişkin doğalgaz faturaları ile en yakın PTT şubesine bizzat gitmeleri gerekmektedir. Sisteme tanımlanmış olan destek tutarı, toplam fatura tutarı üzerinden düşülecektir.

İlgili Makaleler