Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Destek Ödemesi Başvuruları Devam Ediyor ! İşte Başvuru ve Başvuru Sorgulama Ekranı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından corona virüsü salgını kapsamında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 1000 lira pandemi destek ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemeleri için başvurular devam ediyor. Ayrıca başvuru yapan vatandaşlar da sonuçlarını sorgulayabileceklerdir.

Pandemi sosyal destek başvuru sorgulama ekranı üçüncü faz 1000 lira ödeme için başvuru yapan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vatandaşlar tarafından hala 1000 lira destek ödemesi için başvuru yapılabilecektir. Bunun yanı sıra başvuru yapan vatandaşlar yaptıkları başvuruların sonuçlarını aynı sayfadan sorgulayabileceklerdir.

BAŞVURU VE SONUÇ

Vatandaşlar e-Devlet sitemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak arama bölümüne ‘Pandemi Sosyal Destek’ yazarak başvuru sayfasına ulaşabileceklerdir. Bu sayfa üzerinden başvuru yapan vatandaşlar sonuçlarını sorgulayabileceklerdir.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu desteğe başvuru yapsa dahi değerlendirmeye alınmayacak kişiler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açılandı. Bu konu hakkında Bakan Selçuk’un açıklamaları şöyle oldu:

“Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2’ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında.

Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60’ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.””

İlgili Makaleler