Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Ödeme İçin Aile Bakanlığından Duyuru

Ailelerin 1000 lira sosyal yardım ödemesi alabilmesi için başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 1000 lira corona virüsü salgını nakdi yardım başvuru sonuç ekranının güncellendiği ifade edildi. Ayrıca başvuru sürecindeki son durum da açıklandı.

Pandemi sürecinde ailelere 1000 lira nakdi yardım ödemesi yapılıyor. Nakdi yardım için başvurular devam ederken Aİle Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Duyuruda e Devlet kapısı üzerinden yayımlanan açıklamada hafta içi sadece TC kimlik numarasının son rakamına göre başvuru ekranının açıldığı belirtildi ve hafta sonu herkes için başvuru ekranının açıldığı vurgulandı.

BAŞVURU TARİHLERİ

Hafta içi yapılacak olan başvurular ise T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde yapılıyor. İşte hafta içi başvuru günleri:

0 olan Pazartesi

2 olan Salı

4 olan Çarşamba

6 olan Perşembe

8 olan Cuma

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Bu ödemeler hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Salgın kapsamında hazırladığımız sosyal destek programının ilk iki fazında 4,4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteği verdik. Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işsiz kalan vatandaşlarımıza yönelik üçüncü faz nakit desteği programında da ödemeler başladı. Bu kapsamdaki ödeme yapılan kişi sayısı da 900 bini buldu. Sadece Ramazan Ayı yardımları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza yarım milyar lirayı aşkın kaynak aktardık”

KİMLER YARARLANAMAZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sosyal yardım başvurusu ile ilgili yayımlanan duyuruda değerlendirmelerin hane bazlı olacağına yer verildi. Duyuruda aşağıda belirtilen kişilere ödeme yapılmayacağına , bu kapsam dışında olan vatandaşlara ödeme yapılacağına yer verildi:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

SONUÇ SORGULAMA

Yayımlanan duyuruda başvuru sonuçlarının herkes için yayımlandığı ifade edilerek e-Devlet üzerinden sonuçların sorgulanabileceği ifade edildi. Buna göre vatandaşlar başvuru sonuçlarını aşağıdaki link üzerinden sorgulayabileceklerdir.

Sorgulama İçin TIKLAYIN.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler