Ekonomi

Akaryakıta zam! Benzin- Motorin- LPG güncel fiyatları?

2024 yılının yaklaşması ile birlikte piyasadaki hareketlenmeler  döviz piyasasının artmasıyla birlikte beraberinde akaryakıtada  zam olarak yansıdı. Işte detaylar…

Geçtiğimiz hafta Döviz piyasasının hareketlenmesi ile birlikte Akaryakıt fiyatlarında da artışlar başladı. Brent petrol ve dolar fiyatlarının yükselmesi ile beraber motorin benzin ve LPG fiyatlarını da etkiledi. 2024 yılının asgari ücreti belli olmadan beni asgari ücretin dalgası piyasayı etkisi altına aldı bile. Önümüzdeki haftalarda asgari ücretin de tıklanması ile birlikte akaryakıta yeni zamlar geleceği tahmin ediliyor.

3 liralık zam!

Bu hafta içinde hem motorin, hemde benzin fiyatlarına ülke genelinde yaklaşık olarak 3 (üç) liralık zam yapıldı. 2024 yılının asgari ücreti belli olmadan beni asgari ücretin dalgası piyasayı etkilemeye devam ediyor.Bu durumun Asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte bir süre devam edeceği düşünülüyor. Benzinin litresine 1 lira 46 kuruş zam yapılırken motorunun litre fiyatına ise 1 lira 61 kuruş zam uygulandı. Bu fiyatlar ülke genelinde Petrol istasyon tabelalarına  yansıdı.

Büyük şehirlerde güncel akaryakıt fiyatları?

Yeni gelen zamlarla birlikte büyük şehirlerdeki akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de  benzin, motorin ve LPG litre fiyatları şu şekilde:

İSTANBUL

Benzin: 34,53 TL

Motorin: 37.11 TL

LPG litre fiyatı: 18,69 TL

ANKARA

Motorin fiyatı: 37,73 TL

Benzin fiyatı: 35,52 TL

LPG litre fiyatı: 18,66 TL

İZMİR

Motorin fiyatı: 37,98 TL

Benzin fiyatı: 35,39 TL

LPG litre fiyatı: 18,31 TL

olarak vatandaşlara satılmaya devam ediyor. Son dakika akaryakıt fiyat ve zamları ile alakalı En önce haberdar olanlardan olmak için  bizi takip etmeye devam edin.

İlgili Makaleler