Ekonomi

Akaryakıtta indirim var mı? Benzin ve motorin fiyatları değişti mi? LPG kaç TL? 9 Kasım 2022 İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları

Dolarda ve altın fiyatlarında kayda geçen yüksek seviyelerin ardından ocak ayının başında senenin ilk zammını alan akaryakıt fiyatları, şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte rekor seviyelere ulaştı. Savaşın etkisi ile birlikte seneler sonra 100 dolar sınırını aşan ve 130 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrolün varil fiyatı, o dönem içerisinde satışa sunulan akaryakıt ürünlerinin 30 TL seviyesine kadar dayanmasına sebep oldu.

Savaşın müzakereler ile devam ediyor olması karşısında düşüşe geçen ve halen ara ara yükselmeye devam ediyor olsa da 100 dolar sınırının altında olan brent petrol, akaryakıt fiyatlarının da dalgalı seyretmesine yol açtı. Bir zamlanan diğer gün ise indirim ile müjdelenen akaryakıt fiyatları, vatandaşların da kafalarını karıştırdı.

Son olarak yaklaşık 10 gün önce ilan edilen benzin ve LPG zammının ardından meraklanan araç sahipleri, yeni güne ilişkin bir güncelleme haberinin verilip verilmediğini araştırmaya başladılar. Yetkililer akaryakıt fiyatlarında bugün için bir değişiklik beklenmediğini bildirdiler.

ANKARA AKARYAKIT VE OTOGAZ FİYATLARI 9 KASIM 2022

Yapılan son zamların ardından Ankara ilinde benzinin litre fiyatı 22,83 TL’ye, motorin litre fiyatı ise 26,46 TL’ye ulaştı. LPG için ise fiyat 10,79 TL olarak belirlendi.

İSTANBUL AKARYAKIT VE OTOGAZ FİYATLARI 9 KASIM 2022

Benzin ve LPG zamlarının duyurulmasının ardından güncellenmiş olan İstanbul pompa fiyatları, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya devam edilirken yetkililer İstanbul ilinin Anadolu ve Avrupa yakaları için hesaplanmış olan güncel pompa fiyatlarını şu şekilde açıkladı:

  • Motorin İstanbul Avrupa: 26,33 TL
  • LPG İstanbul Anadolu: 10,54 TL
  • LPG İstanbul Avrupa: 10,8 TL
  • Benzin İstanbul Avrupa: 22,68 TL
  • Motorin İstanbul Anadolu: 26,35 TL
  • Benzin İstanbul Anadolu: 22,69 TL

İZMİR AKARYAKIT VE OTOGAZ FİYATLARI 9 KASIM 2022

Son fiyat değişikliklerinin ardından İzmir’de motorinin litre fiyatı 26,49 TL’ye, benzinin litre fiyatı 22,84 TL’ye ve LPG 10,54 TL’ye ulaştı.

İlgili Makaleler